Now Reading
Britanicii care lucrează la birou petrec în medie 1.700 de ore pe an în fața unui computer

Britanicii care lucrează la birou petrec în medie 1.700 de ore pe an în fața unui computer

În urmă cu doar câteva luni, ziariștii de la celebrul cotidian britanic The Independent au realizat un material extrem de interesant cu privire la timpul petrecut de persoanele care lucrează în fața unui computer (laptop, tabletă, smartphone) chestionând un număr de 2.000 de operatori PC (indiferent de domeniul în care aceștia lucrau). Iată cele mai interesante date scoase la iveală de acest studiu, realizat de ACUVUE.

Nu mai puțin de 37% din cei chestionați asociază durerile de cap cu timpul lung petrecut în fața unui computer, deși mai mult de jumătate dintre aceștia fac pauze de muncă regulate, conform sfaturilor medicilor.

Marea majoritate a britanicilor ce lucrează la un computer petrec în medie 6-6.5 ore pe zi așezați în fața acestuia.

Un procent de 37% din cei chestionați au declarat că, în timpul muncii de la birou, se gândesc mai des la mâncare decât la sex. Totuși, acest lucru este mai degrabă caracteristic femeilor decât bărbaților.

Un alt aspect interesant este faptul că un sfert din cele 2.000 de persoane chestionate susțin că simt nevoia să își tragă mai aproape ecranul de ochi, ori de câte ori munca lor necesită mai multă atenție.

31% din cei care au declarat că ia pauze regulate spun că o fac în special pentru a-și odihni ochii iar aproape jumătate din cei care nu ia pauze spun că suferă de ,,ochi uscați și obosiți’’ mai mereu. Chiar și Katie McGeechan de la ACUVUE, cea care a realizat studiul, e de părere că ochii au cel mai mult de suferit din cauza acestei explozii a tehnologiei din ultima decadă, deoarece se întâmplă des că după de termini munca la calculator să pui mâna pe telefon sau să privești la televizor.

Desigur, putem simiți efectele negative ale șederii îndelungate în fața unui ecran și dacă ne petrecem timpul liber online, în loc să muncim. Câți dintre noi nu uităm să ne dezlipim din fața unui laptop atunci când suntem prinși de diverse jocuri, seriale sau tot felul de alte activități online? De cele mai multe ori orele trec fără să ne dăm seama, așa că este de lăudat faptul că există și site-uri care te avertizează la fiecare oră de joc petrecută – este cazul agenției de pariuri online Unibet, companie de gambling extrem de atentă la noțiuni precum ,,Joc responsabil’’ sau ,,Gambling Therapy’’.

Din păcate, chiar dacă realizăm cât de mult timp am petrecut fără să ne ridicăm din față calculatorului, nu avem mereu tăria să respectăm sfaturile medicilor, ajungând astfel să suferim prematur de diverse boli, altădată specifice doar vârstei a III-a.

Mai grav este faptul că doar 20% dintre cele 2000 de persoane chestionate nu au făcut un control la ochi în ultimii doi ani iar jumătate dintre ei acordă o mult mai mică importantă ochilor decât altor organe.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top