Now Reading
Cuplurile care vorbesc cu ”noi’ isi rezolva mult mai usor conf lictele

Cuplurile care vorbesc cu ”noi’ isi rezolva mult mai usor conf lictele

Revista Psychologies

cuplu, relatie, comunicare

Un nou studiu de la Universitatea Berkeley, California: cuplurile care folosesc „noi“ isi rezolva mult mai usor problemele decat cele care vorbesc cu „eu“ si „tu“.

Cercetatorii au analizat conversatiile a 154 de cupluri cu varste medii si mai inaintate in legatura cu punctele de neintelegere din relatia lor. Au af lat ca cei care vorbesc in termeni de „noi“, care folosesc pronumele „noi, al nostru, noua “, isi rezolva mult mai usor conf lictele, se poarta mult mai pozitiv unii cu ceilalti si sunt mai putin stresati.

In contrast, persoanele care se gandesc la despartire, prin pronuntarea pronumelorce desemneaza individualitatea „eu, mie, tu“, sunt mai putin satisfacute de casatoriile lor. Asta a fost adevarat in special pentru cuplurile mai in varsta. Nevoia, dorinta lor de separare a fost strans legata in special de casatoria/mariajul nefericit, potrivit studiului.

Cuplurile mai in varsta s-au identif icat mai mult cu „noi“ decat cuplurile cu varste medii. Obstacolele si provocarile survenite pe parcurs, incluzand si cresterea familiei – pot da cuplului un sens de impartire a identif icarii. Pe taramul casatoriei, f iind o parte din „noi“, inseamna sa merite sa dai o parte din „eu“.

Studiile au aratat ca putem aprecia nivelul de satisfactie in cuplurile tinere prin observarea limbajului de separare sau a termenului „noi“. Folosirea limbajului „noi“ este un „ingrasamant natural“ sau un sens al parteneriatului, de a f i in aceeasi echipa, si o incredere de a putea depasi problemele impreuna.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top