Now Reading
De pus pe frigider…

De pus pe frigider…

Revista Psychologies

De pus pe frigider...
E greu sa tii dieta, insa devine mai usor daca tii minte anumite sfaturi. Tipareste aceasta pagina, pune-o pe frigider si te asiguram ca vom veni cu tipsuri noi.

Ca sa incepi ziua frumos…
…mananca intotdeauna micul dejun! Este o masa importanta, iti da energie pentru orele care urmeaza si iti da voie sa-ti termini ziua cu bine. Si esti si mai sanatoasa daca mananci de dimineata.
Atentie! Micul dejun nu inseamna doar o cafea (eventual neindulcita, ca doar tii dieta). O felie de paine prajita si un iaurt nu aduc mult aport caloric, dar sunt foarte bune pentru digestie si tin de foame. Daca eviti cu strasnicie painea, alege fructe dimineata.

De ce sa iei vitamine?
Pentru ca, oricat te-ai stradui, nu reusesti sa respecti un regim de viata 100% sanatos. Asa ca ai nevoie de aliati ca vitamine, biofla­vonoide si minerale, cum este betacaro­tenul, de vitaminele A, C si E, de acid folic, de vitaminele B6 si B12, de lico­pen, de zinc si de seleniu, care sunt anti­oxidanti si care cresc nive­lul de imunitate a organismului (perfect pe vreme mai rece).
Sarea din bucate
Din vechea poveste romaneasca stii ca trebuie sa mananci sare. De acum inainte vei sti ca nu trebuie sa adaugi tu, in plus, acest „condiment“, pentru ca el exista, ascuns, in alimente. Si sa stii ca un surplus de sare duce la cresterea tensiunii arteriale. Asadar, evita sarea, daca ma­nanci supa din plic sau din conserva, branzeturi (cu exceptia celor dulci), carne afumata, peste congelat, muraturi.
Sa curga rauri…
Apa nu trebuie bauta in exces. Tinde spre o medie de un litru si jumatate-doi pe zi. tine cont de faptul ca poti sa adaugi si alte lichide, cum ar fi sucu­rile de fructe sau infuziile de plante. Cafeaua nu se calcu­leaza, pentru ca mai mult des­hidra­teaza decat hidrateaza.
Antioxidantii
Ei lupta cu radicalii liberi din corp, cei care cauzeaza probleme daca nu sunt controlati cum trebuie. Un nivel mare de radicali liberi este asociat cu o multime de boli. Antioxidantii pot preveni aparitia cancerului, a bolilor de inima, a cataractei, a artritei si a altor afectiuni specifice varstei.
Laptele din cafea
La dieta, eviti cum nu se poate mai mult „dulcele“, deci si zaharul din cafea, si vei alege sa-ti faci cafeaua mai „gustoasa“ folosind micile portii de lapte special concepute in acest scop. Renunta la acest obicei: grasimile din acest lapte sunt saturate, adica nu sunt bune. In plus, pentru a ramane proaspete mai mult timp, cutiutele cu lapte pentru cafea contin multi conservanti.
Nuci si alune
Ei bine, nu sunt rele. Mananca-le – in cantitati limitate, desigur, nu cu kilogramul – pentru ca sunt bogate in proteine si grasimi sanatoase, adica polinesaturate.

Text: Valentina Vuxanovici
Imagine: dreamstime.com
.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top