Now Reading
Educatia timpurie se face si prin teatru

Educatia timpurie se face si prin teatru

Revista Psychologies

teatru, educatie, copii


Teatrul „Ion Creanga”, membru al retelei europene „Small Size”, impreuna cu Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step organizeaza in perioada 6-7 aprilie o conferinta nationala privind stadiul si perspectivele educatiei timpurii din Romania si Europa.

Evenimentul isi propune sa aduca in atentia opiniei publice nevoia de dezvoltare a creativitatii si de educatie prin arta si la copiii de 0-6 ani. Totodata doreste sa exemplifice cum se poate realiza acest lucru prin productii teatrale si alte programe care au ca suport limbajul artistic.

“Scopul nostru este ca aceasta conferinta sa ofere ocazia unei dezbateri deschise, realiste si constructive privind stadiul si perspectivele educatiei timpurii din Romania privita in context european si sa reprezinte totodata o resursa si un instrument de lucru pentru toti cei interesati”, declara Daniela Miscov, coordonatorul proiectului Small Size.

Invitatii vor fi atat parinti, educatori, cat si specialisti ai educatei copiilor pana la 6 ani.

La finalul fiecarei zile, participantii vor putea viziona un spectacol de teatru pentru aceasta grupa de varsta si vor participa la o discutie informala privind mijloacele de realizare a spectacolului, precum si receptarea lui de catre copii si adulti.

Cele doua spectacole vor fi Seminte/Semi– spectacol pentru copii de 1-3 ani, realizat in parteneriat cu compania La Baracca Testoni Ragazzi din Italia si Rotocol  – un spectacol–joc prin care copiii descopera diferitele imagini ale formei rotunde in lumea inconjuratoare.

Alte spectacole educative puse in scena la Teatrul Ion Creanga au fost Baloane colorate, prin care cei mici descopereau formele si culorile lucrurilor inconjuratoare si Cucu Bau cu Hau si Miau, un spectacol despre prietenie.

Toti cei care doresc sa participe la conferinta, pot contacta echipa de organizare la:
Teatrul Ion Creanga, tel. 021 3171169
Daniela Miscov – Coordonator proiect Small Size, [email protected]
Elena Raicu – Coordonator eveniment, [email protected]
CEDP Step by Step
Roxana Avram – PR Manager eveniment, [email protected]

Foto: dreamstime.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top