Now Reading
Invitatie la ceai

Invitatie la ceai

Revista Psychologies

Invitatie la ceai


Intr-o societate asaltata de consum si publicitate ne vine greu sa credem ca traditionalul ceai mai poate face fata concurentei sucurilor multicolore. Se pare, insa, ca, din cana bunicii, ceaiul incepe sa isi ocupe, incet dar sigur, locul pe rafturile hipermarketurilor.

Consiliul Ceaiului din SUA remarca popularitatea crescanda a acestei bauturi in ran­dul tinerilor. Acest lucru este binevenit dat fiind ca efectele sale pozitive sunt numeroase. Acesta reduce riscul bolilor de inima, are compo­nente ce ajuta la lupta impotriva cancerului si spo­reste imunitatea.

Dar, atentie, avem in vedere nu­mai ceaiul original, adica cel obtinut din planta chi­nezeasca numita Camellia sinensis. Din ea se face ceaiul verde, cel negru, cel alb, cat si oolon­g-ul (o combinatie intre cel verde si cel negru). Infuziile de plante au, de asemenea, proprietati curative, dar nu sunt ceaiuri in adevaratul sens al cuvantului…

http://eating.health.com
Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top