Now Reading
Ochelarii ne fac mai destepti si mai buni

Ochelarii ne fac mai destepti si mai buni

Revista Psychologies

Ochelarii ne fac mai destepti si mai buniAsa cred copiii sub zece ani. Un studiu publicat in Ophthalmic and Physiological Optics arata ca micutii nu percep ochelarii ca pe ceva negativ.

„Acest lucru ii poate ajuta pe copii sa accep­te mai usor ideea de a purta ochelari”, sustine Jeffrey Walline, pro­fesor la Universitatea din Ohio.

Subiectilor li s-au aratat po­ze cu copii printre care unul dintre cei din fotografie pur­ta ochelari. Doua treimi dintre participanti au spus, cu privire la po­ze, ca par mai inteligenti copiii care purtau ochelari, 57% din­tre ei ii considera mai onesti, si majoritatea subiectilor tinde sa pre­fere copiii cu ochelari ca parteneri de joaca.

Aceste prefe­rin­te se datoreaza, probabil, unor stereotipuri instalate chiar de la var­ste fragede. Este totusi important de retinut ca aceasta per­ceptie ii poate ajuta pe cei mici sa se acomodeze mai usor cu ideea de a purta ochelari, avand in vedere ca la prima pe­reche de ochelari mai toti se tem sa nu arate urat, concluzio­neaza Walline.

HealthDay
Foto: dreamstime.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top