Now Reading
(P) De ce nu este recomandata instalarea televizorului deasupra unui semineu

(P) De ce nu este recomandata instalarea televizorului deasupra unui semineu

Tendinta de a monta televizorul deasupra unui semineu, a devenit oarecum extrem de populara. Cine a gandit aceasta idee si de ce a gasit-o atragatoare, ramane in continuare un mister. Cel mai bun lucru pe care il putem face in acest moment este incercarea de a va convinge de perpetuarea acestei practici.
Este montarea unui televizor deasupra semineului cu adevarat o idee proasta? Noi credem ca da. Daca o puteti evita, faceti-o. Daca nu aveti alta optiune, exista cateva lucruri pe care veti dori sa le cunoasteti si cateva sfaturi pe care le putem oferi pentru o experienta optima de vizionare.
CALDURA si ELECTROCASNICELE = Combinatie proasta

Electronicele nu tin cont de caldura sau de fumul unui semineu lemne. Ati vazut vreodata cum arata geamurile unei masini in care se fumeaza? Pline de murdarie. Expuse la fumul lemnului, aceeasi murdarie se poate instala pe componentele unui televizor.
Este posibil sa nu vedeti particulele atunci cand aprindeti focul, dar sunt acolo (puteti mirosi). Daca ardeti lemn – chiar si cu cosul deschis si complet functional si cu burlane soba curatate – va exista o cantitate mica de fum si particule emise. Si odata ce particulele se acumuleaza, la fel si caldura generata de televizor. Din punctul nostru de vedere, montarea televizorului deaspra semineului este o moarte sigura pentru acel televizor.
Majoritatea dispozitivelor electronice functioneaza simplu si optim, la temperaturi mai scazute. Dincolo de aceasta, caldura excesiva poate face ca materialele sensibile la temperatura sa se degradeze rapid.

Cu toate acestea, daca aveti un semineu mai conventional – si mai ales daca aveti un focar pe gaz, cel mai probabil nu veti avea aceste probleme. Televizorul poate va ceda mai devreme decat ar fi trebuit, dar probabil ca il veti inlocui inainte oricum.

Poate cauza dureri mari
Plasarea unui televizor deasupra unui semineu muta imaginea pe care incercati sa o vizionati cu mult peste nivelul ochiului. Ganditi-va ultima data cand ati mers la cinema si a trebuit sa stati pe unul din cele 3 randuri din fata. Ati iesit din cinema cu o durere nasoala de gat, asa-i? Coborarea gatului intr-o pozitie nefireasca pentru o perioada lunga de timp va provoca disconfort temporar, dar acest lucru pentru perioade chiar scurte de timp, zi dupa zi, poate avea efecte de durata, cum ar fi durerile de cap cronice.

Concluzia: Nu merita durerea.
Daca va place ideea si aspectul de a monta televizorul deasupra semineului sau daca pur si simplu nu aveti alta alegere, iata cateva sugestii pentru a face acest lucru cat mai bine.

Stati mai in spate daca puteti – Pe masura ce va deplasati de locul televizorului, severitatea unghiului la care trebuie sa va indoiti gatul este redusa.
Intindeti-va si relaxati-va cand va uitati la televizor. Veti elimina necesitatea de a va solicita complet gatul.
Folositi un suport TV – modificarea unghiului televizorului pentru a obtine o vizibilitate mai directa a televizorului va imbunatati calitatea imaginii.
Nu aprindeti focul si nu va uitati la televizor in acelasi timp – Flickerul focului si luminozitatea adaugata intr-o camera intunecata se poate juca cu pupilele dvs. si va cauza si distragerea atentiei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top