Now Reading
(P) Sfaturi pentru imbunatatirea limbii engleze

(P) Sfaturi pentru imbunatatirea limbii engleze

Nu este usor sa iti imbunatatesti vorbirea in limba engleza ca adult. Odata ce treci de varsta de 20 de ani, abilitatile de invatare a limbilor straine scad. Acesta este motivul pentru care mai multi oameni educati, au dificultati in imbunatatirea abilitatilor de vorbire in limba engleza dupa ce au devenit adulti.

Limba engleza pentru adulti, totusi, este esentiala pentru majoritatea persoanelor de-a lungul vietii. Cele mai multe locuri de munca de astazi necesita comunicari in limba engleza. Daca lucrezi in domeniul cercetarii, prezentarile orale in limba engleza sunt, de asemenea, foarte importante. Daca esti un student international care cauta un loc de munca in SUA sau Marea Britanie, va trebui sa vorbesti fluent engleza intr-un interviu telefonic pentru a obtine un interviu fata in fata. Toate aceste scenarii diferite demonstreaza de ce este important ca vorbitorii de limba engleza non-nativa, sa continue sa imbunatateasca vorbirea in limba engleza ca adulti.

Deci, care este secretul pentru imbunatatirea limbii engleze? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

Nu invata regulile gramaticale. Exista atat de multe reguli in gramatica engleza, incat o persoana obisnuita nu le poate invata si aplica atunci cand vorbeste engleza. Gramatica engleza este atat de complicata, incat nici vorbitorii nativi de limba engleza nu o cunosc perfect! Incercarea de a invata gramatica cand esti adult, este o pierdere de timp. Daca doresti sa-ti imbunatatesti limba engleza ca adult, concentreaza-te pe engleza de conversatie, nu pe gramatica. Vorbeste in limba engleza cat de mult poti. Foloseste gramatica pe care ai invatat-o deja. Aceasta abordare te va ajuta sa gandesti in limba engleza si sa vorbesti in mod natural, fara a procesa regulile de gramatica in capul tau.

Un alt sfat despre cum inveti engleza mai simplu, este sa eviti memorarea vocabularului. Imbunatatirea vocabularului este importanta. Cu toate acestea, nu ar trebui sa memorezi listele de cuvinte. Gandeste-te la toate listele de cuvinte memorate. Chiar iti amintesti 25 % din aceste cuvinte? Trebuie sa absorbi in mod natural cuvinte si idiomuri – acesta este singurul mod prin care iti poti aminti pe termen lung ce ai invatat. O modalitate mai buna de a-ti extinde vocabularul este de a invata cuvinte noi prin conversatii. Cand vorbesti in limba engleza, invata 1 sau 2 cuvinte noi in fiecare zi. Scrie-le pe o foaie, dar nu le memora. Acest lucru iti va permite sa-ti dezvolti vocabularul in mod natural, fara memorare.

O alta modalitate de a-ti imbunatati vorbirea in limba engleza este de a purta conversatii cu vorbitorii nativi de limba engleza. Daca exersezi limba engleza cu vorbitori nativi de 3 ori pe saptamana timp de 6 saptamani, vei vedea o imbunatatire clara a fluentei si a accentului. Persoanele care se muta intr-o tara vorbitoare de limba engleza, invata sa vorbeasca mult mai repede, deoarece nu mai stau sa se gandeasca la traducere sau accent. Sau, poti incepe sa faci meditatii engleza, si sa poti conversatii cu profesorul. El va vedea nivelul la care esti, si se va adapta nevoilor tale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top