Now Reading
Zilele protectiei solare: testari gratuite pentru depistarea melanomului

Zilele protectiei solare: testari gratuite pentru depistarea melanomului

Revista Psychologies

Zilele protectiei solare
In aceasta perioada, 15 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucuresti (Str. Mihai Eminescu nr 42, Sos. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113) vor efectua gratuit examinari ale alunitelor suspecte in vederea depistarii de cancere cutanate. Totodata, pacientii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare si fotoprotectie.

Consultatiile se vor acorda pe baza de programare telefonica la numerele 0212117136, 0212674225, 0731018605, 0731018618 incepand cu data de 26 mai.
Este demonstrat: cremele de protectie solara previn aparitia melanomului.

Un studiu clinic important desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului.

Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, chiar si a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.

La Roche-Posay este de multi ani alaturi de medicii dermatologi in prevenirea cancerului de piele. Folosite cu regularitate, produsele de protectie solara ANTHELIOS de la La Roche-Posay protejeaza eficient pielea in timpul expunerii la soare.

„Daca aveti o alunita suspecta (asimetrica, culoare neomogena, diametru mai mare de 6 mm, care isi schimba aspectul in timp) consultati de urgenta un medic dermatolog”, ne sfatuieste Dr. Victor Georgescu, medic dermatolog Centrul Medical Bioderm.

Despre melanom
Melanomul este un tip de cancer de piele si are legatura directa cu expunerea la soare; el este o tumoare care se dezvolta din celulele care intervin in colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru ca prezinta un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.

Varsta medie pentru aparitia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des intalnit la femei decat la barbati. Zonele in care melanomul se manifesta cel mai frecvent sunt gambele la femei si toracele posterior la barbati.

Oricine poate sa dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare daca se indeplineste una dintre conditiile:

  •  tegument sensibil la soare: piele, ochi si par deschise la culoare;
  • factori genetici: prezenta a numeroase alunite (peste 100); antecedente personale sau in familie de tumori cutanate;
  • arsuri solare grave si repetate, in special inaintea v¢rstei de 15 ani;
  • obiceiul bronzarii artificiale, la solar.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top