Now Reading
Top 5 limbi străine la modă în 2017

Top 5 limbi străine la modă în 2017

Fie că îți place să călătorești sau găsești interesant să acumulezi informații noi, învățarea unei limbi străine poate fi extrem de plăcută. Și dacă limba engleză este deja cunoscută de foarte multe persoane, la nivel mondial, care e clasamentul celor mai cerute limbi străine, când vine vorba de traduceri sau interes pentru cursurile de învățare?

Mandarina
Wikipedia spune că 955 de milioane de oameni din lume vorbesc aceasta limbă, adică aproape 15% din populația globului. Este limba oficială în China și este cea mai vorbită limbă din lume. Se presupune că aceste cifre vor crește mult în următorii ani, ținând cont că au detronat de mult din acest punct de vedere limba engleză. Mandarina are o dificultate mare de învățare, dar tocmai de aceea ar putea reprezenta un adevărat interes pentru tine, ținând cont că, cel mai probabil, în anii ce urmează, ar putea fi studiată și în școlile din Europa. Se pare că, pentru a o stăpâni la fel ca un vorbitor nativ, e nevoie de 2.200 de ore de studiu. Ești pregătit să-ți testezi abilitățile de a o învăța?

Araba
La fel de greu de studiat ca și mandarina, limba arabă este pe locul 5 în lume în topul celor mai vorbite limbi. O poți învăța la perfecție în cel puțin doi ani, dar n-o să regreți alegerea făcută. În afară de faptul că este, pentru noi, o limbă exotică, araba este în continuă extindere. Multe firme din lume au adoptat deja descrierea produselor sau a serviciilor pe care le pun la dispoziție în această limbă, tocmai pentru faptul că polii planetei, din punct de vedere economic, sunt în schimbare. Vei avea de câștigat, dacă vei fi curios să cunoști tainele limbii arabe.

Spaniola
Dacă mandarina ocupă primul loc în lume ca număr de vorbitori nativi, limba spaniolă stă pe al doilea. Cei care au fost curioși să o învețe au spus că are un nivel scăzut de dificultate, adică e o limbă intuitivă. Pentru 405 milioane de oameni din întreaga lume este limba maternă, iar noi avem un avantaj enorm pentru faptul că și spaniola, și româna se trag din limba latină. Va dura aproximativ 600 de ore, ca să poți vorbi fără probleme spaniola.

Germana
Este foarte important să știi să comunici în această limbă, ținând cont de faptul că Germania are cea mai bună economie din toată Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că este o limbă foarte importantă în afaceri. Dacă vrei să o înveți de plăcere, trebuie să știi că îți va lua 900 de ore de studiu, ca să poți comunica cu un vorbitor nativ. Știm cu toții că locurile de muncă ce presupun folosirea limbii germane sunt foarte bine plătite și ar putea să crească și mai mult, în urma Brexitului. Nu este neapărat o limbă greu de învățat, dar este foarte riguroasă și cu multe reguli gramaticale.

Portugheza
Ceva mai întortocheată decât spaniola, portugheza este vorbita de peste 215 milioane de oameni de pe tot globul. Desigur, cei mai mulți dintre aceștia sunt în Portugalia, dar numărul vorbitorilor ia în considerare și locuitorii din Brazilia și câteva teritorii din Africa. Este o limbă ușor de studiat, pentru că își are originile tot în latină și are multe în comun cu limba spaniolă. După aproximativ 600 de ore de învățat poți spune că știi să vorbești și să scrii la fel de bine ca un portughez nativ. Brazilia este țara cu cea mai mare economie din America Latină, însă cu puțini vorbitori de limba engleză, așa că, dacă mergi în vacanță în acele zone, fii sigur că le vorbești limba sau ai lângă tine un interpret excelent.

Nu poți spune niciodată că o limbă străină nu îți folosește, așa că alege-o pe preferata ta și începe să îi cunoști tainele, ca să îți îmbunătățești cultura generală și abilitatea de a comunica în cât mai multe limbi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top