Now Reading
Lista neagra a crizei

Lista neagra a crizei

Revista Psychologies

O sa va povestesc in cateva cuvinte cat de greu am inceput noi anul 2009 „datorita” crizei financiare mult anuntata si mult discutata. Pe 1 ian 2009 eu am terminat concediul de crestere si ingrijire copil si trebuia sa ma intorc la serviciu; insa firma mea a dat faliment.

Din ce cauza, spun sefii mei?! Din cauza CRIZEI FINANCIARE!!!. Asa ca eu nu mai am nici un venit. Sotul meu este angajat ca agent de paza, iar salariul lui era, la sfarsitul lui 2008, minim pe economie +15 tichete de masa. Nu era o suma mare, insa ne descurcam cat de cat. Pe data de 25 ian, cand sotul meu lua salariul, am primit o noua lovitura: firma la care este angajat nu le mai acorda tichetele de masa. Din ce cauza, oare?! Din cauza CRIZEI FINANCIARE!!!

Vazand noi ca nu reusim sa avem un trai cat de cat decent, am inceput sa ne cautam de munca: eu – pentru ca nu aveam nici un venit, iar sotul meu – pentru ca avea un salariu foarte mic. Insa am dat numai peste raspunsuri negative, de genu’: „Nu se mai fac angajari, ci din contra, restructurari de personal, din cauza CRIZEI FINANCIARE!”.

Vazand noi ca nu avem cum sa obtinem niste venituri mai mari, atunci eu si sotul meu am facut o lista cu anumite lucruri pe care trebuia sa le facem ca sa mai reducem din cheltuieli:
– nu ne vom mai deplasa cu taxiul, ci cu mijloacele de transport in comun;
– nu vom mai iesi in oras cu prietenii, ci vom face chefuri acasa;
– nu vom mai incarca ambele cartele telefonice, ci doar una;
– nu vor mai merge ambele televizoare in acelasi timp, ci numai unul;
– nu vom mai face baie relaxanta, ci dus;
– in primavara asta vom purta aceiasi incaltaminte pe care am avut-o toamna trecuta;
– vom face cumparaturile in fiecare zi ptr a cumpara doar mancare proaspata si doar cat se consuma;
– vom gati mai mult si vom evita mezelurile si mancarea semipreparata.

Respectand tot ceea ce am scris mai sus, pot spune ca stilul meu de viata s-a schimbat foarte mult si ca ma afecteaza, intr-un sens negativ, in fiecare zi CRIZA FINANCIARA. Nu mi-a ramas decat speranta ca intr-o zi va veni soarele si pe strada mea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top