Now Reading
5 semne ca iubitul tau e instabil emotional

5 semne ca iubitul tau e instabil emotional

Revista Psychologies

Adora provocarile si actioneaza impulsiv? Isi iese din fire usor atunci cand va certati? Iata care sunt cele 5 semne ca iubitul tau e instabil emotional.

 

 

O relatie de cuplu sanatoasa se bazeaza in primul rand pe comunicare, asumare si sprijin reciproc. Dar atunci cand partenerul nostru de cuplu este instabil din punct de vedere emotional relatia poate deveni una toxica. Uite care sunt semnele ce ar trebui sa iti dea de gandit.

 

Este impulsiv si iresponsabil

Atunci cand partenerul tau de cuplu este impulsiv, simte nevoia sa actioneze intotdeauna la limita si se avanta in provocari fara sa ia in seama consecintele, putem spune ca este instabil emotional.

Un exemplu relevant este cheltuirea banilor intr-un mod necalculat. Motivul cheltuielilor poate fi variabil: sa iti faca o surpriza foarte costisitoare, sa investeasca banii intr-un scop comun cuplului chiar daca nu este cazul in acel moment sau in propriile hobby-uri, cum ar fi masina, pescuitul, distractiile cu prietenii.

Un alt exemplu este abuzul de substante. Se expune unor riscuri majore prin consumul exagerat de cafea, tutun, alcool, pana la droguri.

Sofatul periculos este tot o dovada a impulsivitatii care pune in pericol nu doar viata lui ci si a celor din jur.

 

Este manios si intra usor in conflicte

Isi iese usor din fire si se manifesta mult prea puternic pentru evenimentul declansator din cauza unui nivel al tolerantei la frustrare foarte scazut.

In ciuda efortului tau de a il linisti situatia poate scapa de sub control. Este posibil sa devii nesigura pe argumentele pe care le ai intr-o discutie cu el. Asta te determina sa nu ii comunici anumite lucruri importante pentru relatia voastra de cuplu pentru ca ti-e teama sa nu faca din nou o criza de furie.

Deseori aceste situatii se incheie prin cedare si acceptare din partea ta, chiar daca acest lucru ti se pare nedrept pentru tine si consideri ca nu ai nicio vina.

Mania lui este adesea exprimata si in afara cuplului, in mediul social. Cu o stare de indispozitie constanta, intra usor in conflict cu cei din jur: parinti, colegi de munca, prieteni, participanti la trafic. Uneori poate ajunge la violenta fizica sau verbala.

 

Este dependent de tine si ii e teama de abandon

In ciuda faptului ca isi exprima intr-un mod agresiv mania, partenerul tau de cuplu poate resimti teama de abandon. Acesta isi creeaza o relatie de tip dependent fata de tine, motiv pentru care, atunci cand iti manifesti dorinta de separare, are o reactie exagerata ce consta in amenintari sau chiar acte autoagresive, apoi plans si implorat.

Face in cele din urma apel la mila, constrangere si iertare. Pus in situatia abandonului, acesta va simti o suferinta psihica si somatica greu de suportat.

Tolereaza cu greu singuratatea si prefera sa fie mereu in prezenta cuiva. Poate avea, de asemenea, tendinte paranoice, iar motivul invocat este gelozia.

 

Este instabil emotional si in relatiile sociale

Alterneaza intre extreme de idealizare si devalorizare a aceleasi persoane.

Iti poate atribui trasaturi idealizate, pozitive sau negative. Obisnuieste sa imparta oamenii, printr-o conceptie eronata, in aceia care ii plac si sunt total buni si cei pe care ii detesta si sunt total rai.

 

Nu are incredere in propria persoana

Are deseori indoieli in ceea ce priveste valoarea propriei lui persoane.

Un partener de cuplu instabil experimenteaza momente cand isi idealizeaza imaginea, momente intalnite dupa o perioada buna sau un eveniment fericit pentru el, dar si situatii in care se devalorizeaza daca traverseaza o perioada mai dificila sau se confrunta cu o problema.

 

De Diana Panzaru, psiholog clinician, [email protected]

 

 

Citeste si:

Relatia de cuplu a devenit toxica?

Stai in continuare in cuplu, dar visezi la despartire?

 

 

Foto: 123rf.com

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!