CITESTI ACUM
9 mituri despre cei singuri

9 mituri despre cei singuri

Exista cateva convingeri legate despre cei care nu au un partener, care chiar merita desfiintate. Le-am ales pe cele mai importante.

 

Mitul nr 1: Te intereseaza un singur lucru, cum sa iti gasesti un partener

Conform credintei populare, cei care nu au partener stau in casa plangand in paharul cu vin, deprimati ca sunt singuri. Este o credinta foarte sanatoasa, mai ales daca nu se oboseste nimeni sa intrebe o persoana care nu se afla in nicio relatie romantica ce anume isi doreste.

Pe scurt sondajele demonstreaza ca atunci cand intrebi persoanele single daca isi doresc sa se casatoreasca, mai putin de jumatate vor spune da. Si de regula, cei mai tineri. Majoritatea celor care raspund negativ pot fi deja trecuti prin aceasta experienta.

In plus, exista o categorie importanta si semnificativa a celor care asa se simt bine. Nu, nu sunt „nefericiti in dragoste” si nici nu se tem sa fie respinsi. Acestea sunt doar stereotipuri. Pur si simplu isi iubesc viata si independenta, pastrand balanta intre timpul petrecut cu altii si cel petrecut cu sine, in singuratate.

 

Mitul nr 2: Daca esti single, viata ta este tragica, iar tu te simti mizerabil

Ca idee, toate studiile care arata ca daca esti casatorit esti mai fericit, probabil nu iau in calcul statisticile divorturilor.

Adevarul este ca devii poate ceva mai fericit in preajma nuntii si primul an de casnicie, cand totul este inca incitant.

Ulterior, vei fi la fel de fericit sau nefericit cum erai inainte, tu cu tine. Pentru ca tu ca structura stii daca si cat de fericit poti sa fii.

 

Mitul nr 3: Daca te casatoresti traiesti mai mult si esti mai sanatos

Raspundem la acest mit cu o gluma frecventa: cei casatoriti nu traiesc mai mult, doar li se pare astfel. Statisticile nu sunt de partea acestui mit, decat atunci cand sunt prezentate rezultate partiale.

Respectiv, studiile pe cupluri casatorite pierd puncte intrucat multi divorteaza. Studiile uita sa spuna si asta.

 

Mitul nr 4: Daca esti single, totul se rezuma la propria persoana

Precum copiii, se pare ca daca esti singur, esti egoist, centrat exclusiv pe propria persoana, imatur si eventual te joci toata ziua. Mitul in schimb, afirma cum cei casatoriti isi ajuta parintii si prietenii, sprijinind astfel comunitatea.

Din pacate, nu este adevarat. Cei casatoriti sunt focusati in mare parte pe familia lor (sot, copil) si mai putin catre parinti sau socri.

Cei single acorda mai mult ajutor si sprijin parintilor si, in plus, sunt alaturi de prietenii lor pentru care au timp si resurse.

 

Mitul nr 5: Munca nu te va tine in brate cand dormi si vei deveni stearpa cu trecerea timpului. Si esti promiscua

Este un mod foarte bun de a subevalua ceea ce iti place si ce te face fericita. Daca iti place jobul pe care il ai si activitatea pe care o desfasori, doar ti se pare.

Si in plus, pentru ca esti femeie, clar trebuie sa iti doresti copii, cum altfel? Si nu ii vei avea pentru ca nu esti intr-un cuplu. Iar promiscuitatea reiese din faptul ca vei avea mai multi parteneri in loc de unul pe viata.

Iar daca nu este stilul tau, si mai rau, inseamna ca esti frustrata. Oricum ai da-o, tot se va gasi un „mit” care sa desfiinteze ceea ce iti place la viata ta.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!