Now Reading
Cum își potențează feminitatea fiecare zodie?

Cum își potențează feminitatea fiecare zodie?

mihaela-totir2
cum-își-potențează-feminitatea-fiecare-zodie

În astrologie, feminitatea este dată de arhetipurile a două mari planete, Luna și Venus, precum și de zodiile pe care acestea le guvernează, respectiv Rac, Taur și Balanță. Desigur, felul în care aceste planete sunt așezate în astrograma personală și modul în care ele relaționează atât între ele, cât și cu celelalte, ne oferă indicii despre cum folosim această energie în viața noastră.

Prin arhetipul Lunii, femininitatea înseamnă fertilitate, naștere și natura ciclică a vieții. O putem simți în natură la schimbarea anotimpurilor, dar și în ciclurile lunii (avem Luna Nouă și Luna Plină în fiecare lună calendaristică). Această energie creativă nu este doar despre creația biologică, ci și despre modul în care ne transformă pe noi înșine, familiile și comunitățile noastre. Este abilitatea fiecăruia dintre noi de a aprecia frumusețea universului și puterea de a rezista schimbărilor acestuia.

Prin arhetipul lui Venus, feminitatea se traduce prin simțuri, senzualitate, talente creatoare și stimă de sine (Taur), dar și prin capacitatea noastră de a crea relații, integrare și imagine socială, estetică, modă și artă (Balanță).

Ca să întregesc informația, aș vrea să mai amintesc câteva criterii în funcție de care clasificăm zodiile. Astfel, polaritatea le împarte în zodii masculine și zodii feminine. În funcție de elemente, avem zodii de Foc, Pământ, Aer și Apă. În timp ce zodiile masculine sunt de Foc (Berbec, Leu, Săgetator) și Aer (Gemeni, Balanță, Vărsător), zodiile feminine rămân cele de Apă (Rac, Scorpion, Pești) și Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn). Totuși, asta nu înseamnă că doar zodiile de Apă și Pământ pot accesa resursa feminității. Este important de reținut că energia feminină este ceva la care toată lumea, indiferent de identitatea de gen sau de zodie, se poate conecta. Mărturie în acest sens este zodia Balanță, semn masculin, guvernat de Venus.

Citește continuarea articolului în ediția de martie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top