Now Reading
Frumusețea cere blândețe și răbdare

Frumusețea cere blândețe și răbdare

Avatar photo
frumusețea-cere-blândețe-și-răbdare

Ce-și pot dori femeile care vin la Atelierul de Slăbit? Evident, să slăbească! Pare evident, dar nu e întotdeauna. Ideea de „slăbit” este asociată spontan cu „a arăta mai bine”, chiar dacă asta nu se reflectă neapărat pe cântar. Pur și simplu, în percepția populară, slabă = frumoasă, iar frumoasă = slabă. Citesc Psychologies încă de acum 15 ani și lectura revistei mi-a format „ochiul” mental pentru a observa tendințe și atitudini.

Dacă în trecut mass media punea accent pe a fi slabă pentru a fi considerată frumoasă, discursul actual ne spune să ne acceptăm așa cum suntem.

Odată cu anul 2020, a venit și înclinația către un stil de viață mai sănătos, oamenii au conștientizat că trebuie să aibă mai multă grijă de ei, atât la exterior, cât și în plan interior.

Pentru mine frumusețea nu are de-a face doar cu aspectul fizic, eu consider că frumusețea izvorâște din interior și este dată de echilibrul dintre minte, corp și sfera emoțională.

A fi frumos nu ține doar de cât de slabe suntem sau de rotunjimi, frumusețea vine din acest echilibru interior, din compasiunea pe care ne-o arătăm nouă, dar și celorlalți. Se spune că frumusețea este în ochiul privitorului, însă în zilele noastre privitorul nu mai este celălalt, esti chiar tu. Important este ca tu să te vezi și să te simți frumoasă.

Iar faptul că apelăm la tratamente de înfrumusețare trebuie văzut ca un gest de iubire, un prim pas către acceptarea de sine, ce completează acest echilibru. Corpul nostru este partenerul vieții noastre, cu cât îl iubim mai mult, cu atât mai frumos va fi.

Dacă eu nu mă simt bine nici în interior, fizic, și nici cu imaginea mea, faptul că nu pot să mă accept nu face decât să îmi producă vinovăție și stres, care la rândul lor nu au cum să aducă un plus de frumusețe. Se impune să fac ceva pentru a-mi da acel strop de satisfacție din care să pornească acceptarea: aceasta este funcția tratamentelor pentru frumusețe, inclusiv slăbitul.

Tehnic vorbind, toate procedurile noastre dau rezultatele dorite: se topesc centimetri, kilograme, se netezesc riduri. Aduc satisfacție. Dacă atitudinea mea interioară este: merit să fiu frumoasă, fac acest efort de slăbire și înfrumusețare pentru mine, atunci mă bucur de fiecare efect și rezultat, care îmi va aduce mai multă claritate cu mine și, pe termen lung, mai multă acceptare și frumusețe.

Însă dacă atitudinea mea spune: asta e doar aparență, nu sunt frumoasă de fapt și nici nu pot fi, probabil nu merit, dar am făcut acest efort de slăbit pentru că societatea mi-o cere, atunci nimic nu va fi suficient și oricât de frumoasă m-ar vedea ceilalți, eu sunt mereu nemulțumită și-mi doresc să schimb mai mult, poate să slăbesc mai mult, torturându-mi în continuare sufletul și trupul.

Ceea ce trebuie să hrănești pentru a avea frumusețe nu este nimic altceva decât atitudinea ta interioară.

98% din clienții noștri sunt foarte mulțumiți, ceea ce mă face pe mine să vreau și să pot să mut munții din loc. Cât despre greutate, fiecare are o greutate ideală, la care corpul se simte bine. Noi însă tindem să nu-l mai ascultăm, pentru că tendința e să fim mereu mai slabe. Totuși discuția cea mai importantă pe care o putem purta este cu acest partener de viață care niciodată nu ne lasă și nu ne abandonează: corpul. Dacă nu sunt într-o relație bună cu corpul meu, cum aș putea fi într-o relație bună cu ceilalți? De aici pleacă și iubirea de sine, și stima de sine, și echilibrul. Cum pot eu să iubesc și să dăruiesc dacă nu mă iubesc pe mine?

În centrele noastre de frumusețe, pe lângă procedurile de remodelare corporală, estetică facială și epilare definitivă, vei găsi și acea mulțumire, împăcare cu tine, dată de faptul că ai făcut ceva pentru tine. Unele femei conștientizează puternic faptul că tocmai și-au oferit un dar. A avea recunoștință pentru tine, că ai făcut asta, este un act de frumusețe în sine.

Este foarte importantă etapa de consult inițial în care se face și diagnosticarea problemei pentru ca fiecare să știe exact cât de repede va ajunge la efectele dorite, care este metoda cea mai potrivită pentru ea, cât de stabile sunt efectele și ce poate face pentru a le accelera și a le menține. Dacă există o foarte bună comunicare cu terapeutul, efectele se pot regla în timp. La multe terapii se precizează de la început că rezultatele sunt maxime atunci când urmăm și un anumit regim de viață: schimbăm ceva în alimentație, ne hidratăm, să facem mișcare.

Cele mai multe cliente își doresc schimbări spectaculoase fără să modifice nimic în stilul de viață. Rezultate apar întotdeauna, la orice procedură. Însă rezultatele cu adevărat spectaculoase apar numai dacă este un efort comun între terapeut și clientă – implică timp alocat și chiar sacrificii uneori. E o luptă cu noi, trebuie să ne dăm seama care este frustrarea și ce putem schimba.

Încă de la început, din faza de diagnostic, amintim cât de importantă este menținerea rezultatelor, dupa ce ai ajuns în punctul dorit. În acest sens sunt semne tot mai bune de conștientizare a menținerii rezultatelor obținute deoarece procentul de cliente care rămân în această fază este tot mai mare.

În acest sens, am creat un program de fidelizare, gândit pentru menținere și întreținere, pentru a nu mai fi nevoite să punem presiune asupra noastră în ultimul moment „că vine vara”, „că vine nunta” etc. – ceea ce desigur este încă o sursă de stres. În cadrul acestui program de fidelizare, fiecare poate veni regulat la procedurile care i se recomandă pe tot parcursul anului, pentru a-și menține rezultatele lejer, fără stres suplimentar. Îmi doresc ca noi, Atelierul de Slăbit, să fim o sursă doar de plus și bucurie, fără să adăugăm presiune în viețile clientelor noastre. În acest scop ne dorim să adăugăm pe lista serviciilor noastre tratamente care se adresează și mușchilor, deoarece acestea potențează efectele tratamentelor corporale. Aceste antrenamente vin în sprijinul clientelor ocupate, care și-ar dori să lucreze și mușchii, dar nu au neapărat timp de sală.

Dacă acum 6 ani clientele se așteptau la schimbări radicale din partea unei ședințe de 30 de minute de procedură, acum ele au mai multă experiență, au înțeles cum funcționează și că rezultatele apar numai cu răbdare și blândețe, în timp.

Noi avem o clinică holistică, medici și consilieri care pot face recomandări pentru alte investigații medicale (ex: recoltare analize, investigații ultrasonografie/ ecografie, investigare alunițe cu Foto finder) și proceduri. Dr. Laura Panait poate face o anamneză completă pentru a vedea sursa exactă a dezechilibrului din organism, pentru a merge direct la cauză.

Mie de exemplu mi-a recomandat la un moment dat terapia cu ozon, care nu este de fapt în cadrul Atelierului de Slăbit, ci al Clinicii As. Am avut long covid și nu mă puteam odihni, eram permanent obosită, nu mă puteam concentra, aveam imunitate scăzută. Discutând cu doamna doctor Laura Panait, mi-a propus această terapie cu ozon: se introduce în sânge ozon, care ajută să se oxigeneze mai bine întregul corp. Se obține o stare de bine, se echilibrează întreg organismul și te face să te simți mai energică. Efectele sunt prelungite prin consumul de apă cu ozon – are efect energizant, la fel ca o cafea bună. Ozonoterapia ajută la oxigenarea celulor, ca urmare imunitatea crește și se îmbunătățește și aspectul pielii, care devine mai receptivă la tratamentele de înfrumusețare. Ozonoterapia reglează somnul, mai ales în perioadele de stres, și un corp care reușește să se odihnească va funcționa automat mai bine. După 8 sesiuni, eram total recuperată.

Am creat în fiecare centru un mediu care să amintească de natură și să inducă starea de bine care însoțește firesc orice contact cu natura. În centrele noastre designul implică piatră, plante, uleiuri esențiale, elemente care să te ajute să te regăsești cu tine. Dacă nu funcționează, oferim și ajutor specializat din partea psihoterapeuților. Timp de 2 ani de zile am oferit gratuit o sesiune de lifecoaching la fiecare pachet de remodelare și 50% reducere la prima consultație de nutriție, pentru a-i convinge pe oameni că atunci când abordăm o problemă multidisciplinar sunt mai multe șanse să restabilim echilibrul în organism.

Ceea ce facem noi este să creăm emoție, stare de bine, ca frumusețea exterioară pe care ne-o dorim să fie regăsită se regăsească și în interior: stare de bine, echilibru, toleranță, încredere, iubire și blândețe cu noi înșine.

Ne alimentăm blândețea cu satisfacția pe care o obținem din imaginea noastră exterioară. Nemulțumirile adunate de peste tot în raport cu acest aspect, comunicate mai mult sau mai puțin direct de cei din jurul nostru, sapă adânc în noi, ne afectează expresia, ne chircesc în interiorul nostru, ne distrug încrederea în noi și în lume. Avem nevoie de ajutor, de intervenție, pentru a vindeca această permanentă sursă de stres care începe să ne invadeze viața.

Noi creăm această stare de bine, oferind servicii de frumusețe prin tehnologie (echipamente de ultimă generație acreditate FDA și terapeuți cu studii medicale) printr-o abordare holistică.

Rolul procedurilor de înfrumusețare este să ne ajute să ne creștem încrederea în noi; apoi ne vom putea accepta și iubi mai ușor. Ne vom raporta mai blând la noi și asta se va reflecta și asupra celor din jur. Merită să practicăm autocompasiunea pentru a ne vindeca. Dalai Lama spunea că sentimentul care stă la baza vindecării este compasiunea. Acceptându-ne și iubindu-ne așa cum suntem ne vom bucura de tot ceea ce este în viață. Aceasta este frumusețea.

Pentru mai mult detalii, accesează www.atelieruldeslabit.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top