Now Reading
Sunteţi pe aceeași lungime de undă?

Sunteţi pe aceeași lungime de undă?

cristina-andreea-stan
sunteţi-pe-aceeași-lungime-de-undă

Fluturii din stomac nu țin seama de personalitățile noastre, nici de interese, iar compatibilitățile știute de ei nu sunt totdeauna compatibilitățile gândite de noi. Dar ce se întâmplă când fluturii se potolesc? Atunci începem să ne dăm seama când suntem pe aceeași lungime de undă și când nu…. și tare ne mai dorim să fim, căci numai acolo ne este bine!

„Partenerul meu nu mai este ca la început!”, afirmă mulți, cu regret. E firesc, erați în etapa pasională, se dădea peste cap pentru a te cuceri. Manifestările de iubire nu ar trebui să dispară, evident, însă se transformă. Dacă ai, în continuare, așteptări ca el să te sune de zece ori pe zi și să îți trimită tone de inimioare, va fi mai greu să ajungi la o relație matură.

În etapa de convieţuire, poate nu îţi mai aduce des flori, însă îţi face un ceai atunci când eşti răcită. Dacă nu suntem conştienți de aceste transformări fireşti, vom crede că nu ne mai iubește și de aici o mulțime de concluzii pripite. Dacă nu trăim relaţia conştient, din perspectiva Adultului care se uită la realitate (ce face, concret, partenerul pentru mine), nu vom fi niciodată mulţumiţi.

Ne place sau nu, dragostea romantică se încheie. A avut rostul ei de a uni doi oameni necunoscuți, dar adevărata iubire se naște doar în relație. În această etapă se produce alchimia relațională, putem crește și ne putem dezvolta. Aici se produce compatibilitatea, aici ne putem obișnui și adapta unul cu altul – sau nu! Dacă nu vom crea conexiunea psihologică, emoțională și spirituală, relația se va destrăma odată ce se estompează atracția și pasiunea.

Este necesar să existe o minimă compatibilitate, o bază pe care să se poată construi – dacă trebuie să îi explici toate glumele pe care le faci, de exemplu, va fi greu să aveți o comunicare fluidă. Mitul care glăsuiește: dacă mă iubeşte, ar trebui să ştie ce îmi doresc – deschide calea spre frustrare, pentru că iubirea nu vine totuși la pachet cu puteri telepatice.

Citește continuarea articolului în ediția de decembrie 2022 – ianuarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top