Now Reading
Cosmeticele verii

Cosmeticele verii

Avatar photo

Sezonul estival aduce cu sine o multime de schimbari: nevoile tenului sunt altele, la fel si tendintele in materie de machiaj. Produsele cosmetice sunt adecvate verii, iar soarele ne ispiteste cu promisiunea seductiei pielii aramii… Pentru un look impecabil si o ingrijire corecta, iata care sunt recomandarile noastre.

 

Am asteptat indelung vara, caldura si explozia de lumina care ne fac mai optimiste (da, e dovedit stiin­tific), rochitele vaporoase si briza marii. Incercam sa ne bucuram din plin de zilele libere, de soare, insa trebuie sa o facem in mod responsabil, cel putin pentru pielea noastra.

Pentru ca modul in care o ingrijim are impact nu doar imediat, ci si in viitor. Este stiut deja ca soarele este unul dintre factorii principali ce cauzeaza imbatranirea prematura a pielii, atat de pe fata, cat si de pe corp, precum si aparitia ridurilor, iar expunerea la soare este cumulativa.

Efectele sale se aduna in timp si se vad pe piele. De aceea, este bine sa urmezi anumite reguli si un ritual al frumusetii cu produsele potrivite.

 

Un chip luminos

Cum soarele puternic usuca pielea, caldura favorizeaza excesul de sebum, iar praful incarca si sufoca tenul, nu este de mirare ca pasii principali de ingrijire vara sunt curatarea si hidratarea. Demachierea dimineata si seara sunt obligatorii, chiar daca nu ai avut machiaj, iar o crema hidratanta ii va face foarte bine pielii tale.

Hidratarea nu inseamna o crema grasa (aceasta va fi potrivita in sezonul rece) si, chiar daca ai tenul gras, el poate fi deshidratat. Foloseste o emulsie sau o lotiune usoara, cu efect matifiant si de reglare a sebumului pentru tenul mixt-gras ori, pur si simplu, o crema cu proprietati hidratante care sa fie adecvata tipului tau de ten.

Protectia solara este esentiala, iar daca nu o contine crema sau emulsia, alege un fond de ten cu spf. Ochelarii de soare sunt un accesoriu sic si o modalitate eficienta de a proteja pielea mult mai fina si mai sensibila din jurul ochilor de efectele nocive ale razelor soarelui.

Fa-ti, saptamanal, un gomaj fin (ten mixt/gras) sau la doua saptamani (ten uscat), nu ocoli mastile hidratante sau pe cele de curatare in profunzime (mai ales daca ai ten acneic) si foloseste cu incredere apa termala, pentru a-i oferi pielii tale o doza binemeritata de vitamine.

Pe pielea curata, demachiata, aplica doua-trei jeturi lungi de apa termala, iar dupa 30 de secunde tamponeaza-ti fata cu un servetel curat. In caz de expunere prelungita la soare, apa termala iti va calma pielea si va accelera vindecarea, iar daca, in timpul zilei, simti nevoia sa te racoresti, o singura aplicare este suficienta. Mai mult, apa termala este utila si pentru fixarea machiajului.

 

Un corp de zeita

Uscarea pielii (de care vorbeam mai devreme) este valabila si in cazul pielii corpului. Alinta-ti corpul in fiecare dimineata si seara, dupa dus, cu o crema sau cu un ulei hidratant ce intra rapid in piele si, desigur, nu uita de gomaj. Companiile de produse cosmetice s-au gandit sa ne faca viata mai usoara, de aceea poti incerca un gel de dus ce contine particule fine exfoliante ori scrub-ul separat.

Indepartarea celulelor moarte lasa pielea sa respire, ea devine mai stralucitoare, crema de corp se absoarbe mult mai usor, iar bronzul este uniform. Pentru a fi in forma si a scapa de  aspectul inestetic dat de celulita, imbina sportul si alimentatia sanatoasa cu o crema anticelulitica de calitate.

Formulele atat de variate sugereaza cure cu efecte garantate si in termen de doua saptamani. Expunerea la soare… Punctul culminant al verii este de  neconceput fara o crema speciala, cu protectie solara! Aceasta se aplica cu 30 de minute inainte de a iesi pe usa – si nu discutam aici numai de momentele cand mergi la plaja.

Inclusiv drumul catre birou sau o plimbare in parc ii ofera soarelui suficient timp pentru a-ti agresa pielea – deci, de ce sa risti? Factorul de protectie solara este instrumentul eficient pentru sanatatea si frumusetea pielii tale, iar daca vrei sa afli in ce masura esti protejata de razele ultraviolete, fa calculul urmator: 100-(1/spf)x100. In concluzie, spf 50 are o eficienta de 98%, care, contrar opiniilor auzite din diverse surse, chiar permite bronzarea.

 

Un par de amazoana

Podoaba capilara are multe de indurat vara: vantul, soarele, sarea din mare, clorul din piscina creeaza noi neplaceri. Ca si in cazul pielii, discutam despre hidratare si protectie solara pentru ca parul se usuca si se deterioreaza. Cine isi doreste un par casant, tern sau varfuri despicate mult mai repede decat prevede legea nescrisa a frumusetii?

Din fericire, exista sprayuri speciale care asigura protectie UV si se aplica pe parul ud sau uscat fara a deranja prea mult coafura, tratamente revitalizante si hidratante de tipul leave-in sau care se clatesc, masti pentru perioada verii (din gamele sun sau after sun) care se aplica pe par  imediat ce ai venit de la plaja ori, pur si simplu, dupa samponare, conform ritualului tau obisnuit.

Daca in celelalte anotimpuri utilizai un anumit sampon si balsam, eficiente, de altfel, pe timp de vara vei observa ca nu mai dau rezultate la fel de bune. Asta, pentru ca parul tau simte nevoia de ceva mai multa hidratare. Este momentul sa te reorientezi catre game ce au drept tinta hidratarea.

Ele contin, de regula, sampon, balsam si masca, dar nu folosi niciodata consecutiv balsamul si masca, ori invers. Balsamul inchide cuticulele firului de par, astfel incat, chiar daca vii in urma lui cu o masca aceasta nu va avea niciun efect. Este bine sa le alternezi: la o spalare, sampon si balsam, la alta – sampon si masca.

 

Machiaj de cinema

Cu siguranta, cerinta numarul 1 a machiajului in acest sezon este rezistenta. Excesul de sebum, pielea care transpira saboteaza si cel mai simplu look. De aceea, produsele waterproof se insinueaza incet si sigur in beauty case-ul nostru, iar majoritatea brand-urilor are vara colectii cu farduri, mascara, eyelinere, creioane de buze si de ochi rezistente la apa, in nuante indraznete, ludice.

Fardurile waterproof sunt si o baza buna pentru pleoape, care fixeaza bine fardul-pudra de aceeasi culoare sau permit combinatii interesante sau chiar extravagante. Sunt foarte usor de aplicat: direct cu degetul – daca sunt cremoase si se afla intr-un recipient de sticla sau plastic – ori extrem de precis, datorita pack-ului in forma de creion.

Fondul de ten devine si el mai trainic folosit peste o baza de machiaj transparenta sau care are efect instantaneu de bronzare; asta, daca nu preferi BB Cream-urile sau CC Cream-urile mai delicate, imperceptibile pe piele si cu nenumarate efecte benefice: antiimbatranire, hidratare, antipete, antiimperfectiuni, uniformizare, luminozitate, prospetime si nelipsitul spf.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top