Citești
Cum să alegi corect cele mai bune modele de cârje? (P)

Cum să alegi corect cele mai bune modele de cârje? (P)

Revista Psychologies

Cârjele ortopedice reprezintă un dispozitiv medical dedicat persoanelor care întâmpină dificultăți de mers și au nevoie de un punct de sprijin pentru o deplasare independenta.

Sunt realizate din materiale de ultimă generație, cu un design modern și de o calitate superioara, sunt rezistente la uzura și foarte ușoare, ceea ce le asigura un aspect plăcut, fiind în același timp practice, sigure și confortabile.

Utilizarea cârjei ortopedice conduce la  îmbunătățirea echilibrului și stabilității în cazuri de instabilitate parțială sau severa în mers. Contribuie, de asemenea, la redistribuirea și creșterea suprafeței de sprijin și îmbunătățirii bazei de suport și stabilitatea laterala, sprijin considerabil la mers deficitar sau condiție fizica precara, descărcarea de greutate a unui membru inferior postoperatorie sau de alta natura.

Magazinul online EchipamenteOrtopedice.ro vă prezintă și oferă următoarele modele de cârje ortopedice

1.Cârjă cu sprijin subraț, este rezistentă până la o greutate maximă a utilizatorului de 140 kg. Cârja cu sprijin axilar este realizată din aluminiu dur

, protejată electrochimic împotriva coroziunii sau petelor. Cârja prezinta două tipuri de reglaje în funcție de înălțimea utilizatorului: reglajul în înălțime al cârjei și respectiv reglajul în înălțime al suportului pentru sprijinul palmei. Cârja ortopedica cu sprijin subraț  este un suport solid, ce conferă siguranță, prin cele două puncte de susținere ale suportului pentru subraț și al celui pentru palmă. Este destinată pacienților ce nu pot păși pe piciorul accidentat.

2. Cârja ortopedică cu sprijin pe antebraț este un model nou, care se diferențiază de celelalte modele prin design, culorișimateriale, oferind un produs pe cât de plăcut estetic pe atât de practic, confortabil și sigur. Este un dispozitiv ce poate fi folosit o perioadă îndelungată, având un mâner elastic și catifelat, realizat în așa fel încât să prevină bătăturile și iritațiile ce pot apărea în cazul utilizării pe o perioadă mai mare de timp și prezintă finisaje superioare. Tija este confecționată din aluminiu cu caracteristici speciale ce dau o rezistență deosebită.

 

See Also

3. Cârja de mers cu sprijin reglabil pe antebraț este prevăzută cu un mâner din polipropilenă de înaltă densitate, rezistent la sarcini, zgârieturi, lovituri și murdărie. Are reglaj pe înălțime corp cârjă și al suportului pentru antebraț. Unghiul de înclinație al suportului pentru antebraț poate fi adaptat. Cârja se poate folosi cu orice mână și este foarte potrivită pentru persoanele înalte care au antebrațul lung.

De asemenea, tot din categoria cârjelor cu sprijin pe antebraț, dispunem de un model de ultimă generație, de o calitate și funcționalitate deosebită. Cârja este realizată din aluminiu folosit în industria spațială, are o greutate redusă și o rezistență deosebită. Aceast model de cârje pe antebraț este proiectat ergonomic, reduce efortul, mărește gradul de confort al deplasării.

Cârjele de mers ortopedice dispun în partea inferioară de un tampon confecționat din cauciuc, care au rolul de a amortiza zgomotul la contactul cu solul, de a asigura aderența în timpul mersului și de a absorbi șocurile. Sunt ușor de utilizat și de întreținut, se curăță fară dificultate și reprezintă o soluție pentru persoanele care au nevoie de un dispozitiv ajutător la deplasare.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top