Now Reading
Exerciții pentru fermitatea picioarelor

Exerciții pentru fermitatea picioarelor

Avatar photo

Picioare lucrate intens, mușchi definiți… Vei arăta grozav în fuste scurte dacă faci zilnic aceste exerciții pentru fermitatea picioarelor.

Exercițiul 1 – lucrează mușchiul cvadriceps, precum și mușchii fesieri

Urcări rapide pe scaun, cu un picior. Poziționează-te cu fața la scaun, pune un picior pe el, în timp ce celălalt picior rămâne întins la sol, apoi, rapid, împinge-te în piciorul de pe scaun până când acesta este perfect întins și revino la poziția de plecare.

Citește și:

Mergi cu cortul și alungă stresul

La ce e bun uleiul de cocos

Ajută-te de vârful piciorului de la sol, ca să faci repetările, iar dacă este nevoie, te poți sprijini ușor cu o mână de perete, pentru a-ți menține echilibrul. Faci 15 repetări, 5 seturi, cu o pauză de 30 secunde după fiecare set pe fiecare picior.

 

Exercițiul 2 –  întărește mușchii cvadricepsului

Poziționează-te cu spatele la un perete, ca și cum te-ai așeza pe un scaun imaginar, formând două unghiuri drepte, unul la șolduri și unul la genunchi. Rămâi în poziția aceasta 40 secunde, apoi urmează o pauză de 10 secunde, făcând 5 seturi.

 

Exercițiul 3 – pentru coapsa exterioară (aripioarele)

Poziționează-te pe o parte, sprijină capul în palma mâinii care este pe sol, mâna liberă o așezi în față, îndoită, ca punct de sprijin, apoi formează o linie dreaptă a corpului. Ridică întins piciorul de sus până la nivelul bazinului.

Din această poziție de plecare, ridică în lungul corpului piciorul, mai sus decât nivelul umerilor, de 15 ori; apoi rămâi cu piciorul sus și pulsează scurt, de 15 ori, la final, fără să miști piciorul din această poziție, stai 15 secunde.

Talpa este flexată (vârful tras spre tibie) tot timpul exercițiilor. Faci câte 5 seturi pe fiecare picior.

 

De Vera Fodoroiu, personal trainer, aerobic&fitness instructor la Big Gym Fitness, 0727811048, www.biggym.ro, https://www.facebook.com/vera.fodoroiu

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top