Now Reading
Frumusetea din pastile – chiar functioneaza?

Frumusetea din pastile – chiar functioneaza?

Revista Psychologies

frumusete, pastile

Ele promit o piele sublima, un ten auriu, par suplu si viguros si, desigur, asta incanta. in ultimii ani, piata cosmeticelor „de baut“ s-a dezvoltat foarte mult. Eficace? Iata o ancheta despre o frumusete care ar veni din… interior.

Se stie ca o alimentatie buna face tenul frumos. insa, daca am fi cu adevarat cinstite, cate dintre noi se hranesc ca la carte? In realitate, alimentatia noastra nu este suficient de variata. Nu mancam suficient peste, fructe de mare, legume, fructe sau fructe uscate. Ceea ce provoaca deficite de magneziu si vitamina C, care provoaca probleme pielii, unghiilor si parului. Asteptand sa ne revizuim meniul, putem conta pe pastilele care ne promit mai putine riduri?

Un nou ritual

Asociind suplimente alimentare cu ingrijiri cosmetice (creme, sampon etc.), castigi eficacitate, pentru ca acestea actioneaza impreuna. Primele aduc nutrimentele in profunzime, in derma, prin circulatia sanguina. ingrijirile cosmetice actioneaza la suprafata epidermei. Anti-rid, fermitate, hidratare, suplete… Intre 2000 si 2005, piata suplimentelor alimentare de infrumusetare a crescut cu 87%. in varful clasamentului: pastilele solare. Cu ajutorul lor, suplimentul alimentar si-a dobandit legitimitatea. Sunt foarte multi cei care
le-au putut verifica eficacitatea, mai ales persoanele cu intoleranta la soare. Ce aduc nou aceste suplimente in raport cu cele vechi? Mai ales ca adeptii celor din urma lauda de vreo douazeci de ani be­neficiile uleiului din plante, seleniului si vitaminele E sau C. in primul rand, noi ingrediente, foarte performante, ca lycopenul (de o suta de ori mai eficient decat vitamina E pentru a lupta impotriva radicalilor liberi) sau acizii grasi omega-3, buni la orice. Dar, mai ales, cunostintele despre antioxidanti (anti-imba­tranire) s-au dezvoltat, asa incat formulele de astazi sunt studiate mai mult timp, mai concentrate (cateodata, o pastila este de ajuns), si din ce in ce mai bine asimilate. „A inghiti“ un produs de infrumusetare nu este un gest inofensiv. Pentru ca poate deveni un obicei. Pentru unii, ingestia este o garantie a eficacitatii, doar pastila intra in organism, deci actioneaza, insa altii isi fac probleme pentru efectele secundare.
Suplimentele alimentare nu sunt medicamente. Nu trebuie sa vindece! Compozitia lor (vitamine, oligoelemente, extracte de plante…) are un dozaj strict, care trebuie sa fie mereu nutritional. Ele vizeaza confortul si bunastarea utilizatorilor. Pentru a intra pe piata, nu se pot folosi decat de efecte preventive, cu conditia sa le poata justifica prin dovezi stiintifice.

Hraneste-ti pielea in profunzime

Nevoia de nutrienti esentiali pentru piele creste in anumite circumstante, cum ar fi expunerile la soare, dietele, exercitiul fizic intens, tabagismul, poluarea, stresul, abuzul de alcool, sarcina, menopauza… Stresul atrage radicalii liberi, care sunt factori de imbatranire. Lipsa de lipide, o dieta duc adesea la uscarea pielii. Tigara dezavantajeaza asimilarea vitaminelor grupei B sau vitaminei C. Alcoolul o impiedica pe cea a anumitor micronutrimente.

Poti recurge la pastile si pentru a corecta o problema concreta: caderea parului, unghii moi sau fragile, piele uscata… Se intampla ca o simpla crema sa nu fie de ajuns pentru a hrani pielea in profunzime, de exemplu, la apropierea de 40 de ani. Cu trecerea timpului, pielea foloseste mai putin bine nutrimentii. La menopauza, ea se usuca, epiderma slabeste, reinnoirea celulelor incetineste. Pastilele sunt, in acest caz, un bun supliment. Suplimentele alimentare solare te protejeaza de arsuri si te ajuta sa te bronzezi mai bine.

Ele dimi­nueaza riscurile de reactii adverse la soare, dar nu te scutesc de folosirea unei creme cu protectie ridicata! Majoritatea suplimentelor pentru par ajuta la oprirea caderii acestuia, iar unele ii maresc volumul. Actio­neaza, de asemenea, asupra unghiilor, care au o structura apropiata radacinii parului, si reactioneaza la stres.

Cand vorbim de imbatranirea cutanata, exigentele studiilor indelungate si complexe se amplifica. Unele suplimente sunt obiectivul studiilor clinice efectuate pe mai multe persoane – un mod bun de a le demonstra eficacitatea. Daca vrei sa iti evaluezi hidratarea, densitatea, structura, elasticitatea si fermitatea pielii ina­inte si dupa tra­ta- ment, o poti fa­ce chiar in farmaciile de unde cumperi suplimen­tele.

La Help Net exista niste aparate speciale cu care ti se diagnosticheaza tenul, lucru testat cu succes de cititoarele care au venit la Clubul Dermotherapy, organizat de revista noastra, revista Avantaje si farmaciile Help Net. Deci, nu trebuie sa ratezi urmatoarea intalnire!

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top