Now Reading
Insomnia si durerile de spate

Insomnia si durerile de spate

Avatar photo

Ai incercat o multime de solutii, toate ineficiente, pentru ca insomnia inca iti face noptile imposibile? Persevereaza, insomnia are un impact serios pentru sanatatea ta.

In editiile trecute, iti propuneam sa redecorezi dormitorul, sa cumperi cateva plante sau sa elimini toate aparatele electronice care, din cauza campului electromag­netic iti tulbura somnul.

Scopul nu este neaparat estetic (cui ii plac cearcanele?!), ci vizeaza direct starea ta de sanatate, pentru ca insomnia poate predispune la dureri de spate.

Studiile spun ca intre 60 si 80% dintre adulti sufera la un moment dat de dureri de spate, majoritatea fara sa poata identifica o cauza anume, iar 50% dintre acestia se plang si de insomnie, care creste sensibilitatea la durere si intensifica aparitia acestor episoade.

La femei, corelatia insomnie-dureri de spate este mult mai mare decat la barbati – asadar, doamnelor, una dintre principalele rezolutii la inceput de an ar trebui sa fie somnul de calitate si reducerea stresului.

Cel din urma este o constanta in viata insomniacilor, a caror stare de agitatie creste tensiunea musculara, reduce numarul de micropauze din activitatea musculara, ceea ce duce in final la dureri de spate.

 

Foto: Woman lyling in bed suffering from insomnia

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top