Now Reading
Ioana Enache: „Frumusețea este o alegere personală“

Ioana Enache: „Frumusețea este o alegere personală“

clementina-anghelache-2023
Ioana-Enache-frumusețea-este-o-alegere-personală

Elegantă și delicată, Ioana Enache gestionează cu o mână de fier îmbrăcată într-o mănușă de catifea businessul Amway în România, Bulgaria și Grecia. Vorbește cu egală pasiune despre frumusețe și leadership, crede în oameni și în alegeri personale și, mai mult ca orice, militează pentru grație, educație și bun gust.

Psychologies: Contul tău de Instagram este o adevărată colecţie de fotografii care imortalizează obiecte, locuri și momente frumoase. Ce semnifică pentru tine frumusețea?

Ioana Enache: Frumusețea înseamnă poveste, emoție, bucuria pe care o am în față, obiect sau imagine care mi se dezvăluie și care mă lasă să descopăr mai mult decât ce se vede. Frumusețea, așa cum o percep eu, nu este doar despre „formă“, ci și despre esență, despre „fond“. De aceea prefer oricând un obiect vechi cu textură, trecut prin câteva generații și care spune o poveste, oricărui element nou perfect, dar lipsit de personalitate.

Eu cred că frumusețea, ca cele mai multe lucruri, este o alegere foarte personală, care ține de cultura vizuală și de valorile acumulate în timp, de educația primită, dar și de ce am văzut în copilărie în casele părinților și bunicilor noștri, de ce am văzut mergând pe jos în drumul spre școală și, ulterior, de lucrurile la care ne-am expus, voit sau nevoit, prin călătorii, cărți, muzică, artă sau designul întâlnit. Este, așadar, un set de repere personale, acumulate în timp, care țin de parcursul fiecăruia, este un concept care trăiește, evoluează, se rafinează zilnic.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei decembrie 2020-ianuarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top