Now Reading
Nebunia lacurilor de unghii

Nebunia lacurilor de unghii

Revista Psychologies

Reguli de baza

Intotdeauna aplica lacul de unghii peste o baza protectoare. Nu abuza de unghiile false si de produsele de ingrijire pentru manichiura.

Primele implica sablarea unghiei, iar betigasele folosite in cel de-al doilea caz distrug matricea (partea vivace care produce keratina) si slabesc unghia.

Cumpara-ti lacuri de unghii care nu contin toluen sau formaldehizi (conservanti periculosi pentru sanatate), iar cand indepartezi oja, foloseste dizolvanti fara acetona, care nu usuca unghia.

Pentru tenul inchis la culoare sunt recomandate unghiile scurte – altfel, masa de culoare este mult prea impunatoare si stridenta.

Acorda atentie carnatiei mainilor. Evita nuantele de gri sau violet, daca ai pielea sensibila si usor iritabila, mainile fiindu-ti in permanenta rosii.

Magia culorilor

Desi poate parea surprinzator, culorile iti influenteaza relatiile, deciziile, sanatatea si iti pot schimba starea de spirit.

„Pana la urma lacul de unghii este un accent pus pe maini. Rolul mainilor in viata sociala, in comunicare, este unul foarte important.

Limbajul non-verbal si mesajele transmise prin intermediul mainilor pot da sau schimba sensul unei interactiuni intre mai multe persoane.

Cu cat este mai colorat sau mai sclipitor, cu atat lacul de unghii atrage…putand fi folosit si ca o subtila tehnica de manipulare“, spune Corina Calin, psihoterapeut in formare cognitiv-comportamentala.

Cu siguranta ti s-a intamplat ca atunci cand la birou ai o sedinta importanta ori o intalnire hotaratoare, sa imbraci culoarea care iti da incredere, sa iti vopsesti unghiile intr-o nuanta placuta si sa ai manile ingrijite, pentru ca astfel te simti mai bine in propria piele, iar a te simti confortabil, tu cu tine, mai reduce stresul aferent jobului.

Fie ca avem sau nu incredere in culori, suntem cu totii afectati de ele. Culoarea este facuta din lumina si din energie, iar fiecare celula din corpul nostru este sensibila la ea.

De altfel, orbii ii pot „simti“ vibratiile. Ei sunt capabili sa distinga culorile salurilor din matase numai printr-o simpla atingere: albastrul ii linisteste, violetul ii relaxeaza, iar portocaliul le inspira bucurie…

Culoarea, prin intesitatea ei, ne spune o poveste. Ea induce sentimente si dezvaluie partea cea mai intima a personalitatii.

Cand optam pentru o culoare, de fapt transmitem un mesaj, afisam o traire a sufletului nostru.

Despre feng shui a auzit toata lumea, iar daca nuanta peretilor ne influenteaza starea de spirit, de ce nu ar face-o si culoarea unghiilor?

Multe dintre noi au job-uri care le tin foarte multa vreme in fata calculatoarelor, iar atunci cand tastam, nu vedem numai tastatura, ci si unghiile.

Rapoartele parca sunt putin mai vesele cand vezi niste „pete“ roz sau galbene miscandu-se continuu in fata ta.

Iar la o intalnire „fierbinte“, 90% dintre femei isi vor colora unghiile cu un rosu seducator.

Ei bine, trucul culorilor nu a fost descoperit in secolul XX sau XXI. In Evul Mediu, de exemplu, oamenii purtau vesminte rosii pentru a se proteja de scarlatina si rujeola.

Galezii au pastrat obiceiul de a imbraca o flanela rosie atunci cand au febra, iar in Anglia, copiii poarta matase rosie contra durerilor de dinti.

Dar nu trebuie sa mergem chiar atat de departe geografic sau in timp, cand si noi, romanii, trebuie sa avem putin rosu pentru a nu fi deochiati.

Superstitii amuzante sau nu, un lucru este cert: culorile au un limbaj propriu si vorbesc despre tine in fiecare moment.

 

Editare de Andreea Radulescu

 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top