Now Reading
Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii pe perioada verii

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii pe perioada verii

Revista Psychologies
tot-ce-trebuie-să-știi-despre-îngrijirea-pielii-pe-perioada-verii

Pe perioada verii rutina de îngrijirea a oricărei femei se schimbă radical. Dacă în sezonul rece pielea are nevoie de cu totul alte produse pentru a se menține cât mai sănătoasă, odată cu creșterea temperaturilor, se schimbă și rutina de îngrijire.

Sunt o serie de factori de care ar trebui să ții cont înainte de a seta un program de întreținere care să dea cele mai bune rezultate pe perioada verii. Înainte însă de a face acest lucru este important să ții cont de un detaliu important: ingredientele naturale și cosmeticele pe baza acestor ingrediente pot deveni aliatul tău numărul unu pe perioada verii.

Hidratarea, cea mai importantă armă împotriva îmbătrânirii pielii

Pielea are nevoie constant de hidratare, însă în sezonul cald această trebuie făcută corect și în profunzime. Pe de o parte este important să ai grijă de tine pe interior, de aceea consumul de lichide este vital vara. În plus, hidratarea corespunzătoare o poți obține și folosind creme și geluri cu ingrediente naturale recunoscute pentru proprietățile lor hidratante. Uleiul de măsline, uleiul de argan, aloe vera sau extractul de sâmbure de struguri sunt doar câteva ingrediente care ajută atât la hidratarea cât și la refacerea țesuturilor, așadar foloseşte creme de corp naturale și produsele cosmetice, în general, care au aceste ingrediente în compoziție – pot fi cea mai bună opțiune pentru o piele hidratată în sezonul cald.

Luptă împotriva celulitei cu arme naturale

Celulita este o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor, însă aceasta devine cu adevărat deranjantă în perioada verii, atunci când te expui în costum de baie la plajă sau adopți ținute care în mod normal nu pot acoperi această problemă inestetică. Alimentația sănătoasă, hidratarea și sportul sunt cele mai bune arme cu care poți lupta împotriva celulitei. Dar mai există o serie de alternative și aici vorbim de cremele anticelulită care au la bază ingrediente 100% naturale și care își pot dovedi eficacitatea într-un timp extrem de scurt. Menta este unul dintre ingredientele naturale pe care îl vei regăsi în multe variante de creme anticelulită și care este extrem de eficient în diminuarea aspectului de coajă de portocală, acționând printr-un efect termic asupra acestei probleme de la suprafață pielii.

Ține insectele la distanță în mod natural

O altă amenințarea asupra pielii o constituie insectele, în special țânțarii care își fac apariția imediat ce vremea începe să se încălzească și nu mai dispar până toamna târziu. Mușcătura de țânțari poate provoca răni și alergii severe la nivelul pielii, numărul persoanelor are se confruntă cu probleme grave din cauza mușcăturilor de insecte fiind în creștere de la un sezon la altul.  Pe lângă evitarea zonelor cu multă vegetația în care se găsesc și cele mai multe insecte, purtarea hainelor cu mâneci lungi și alte echipamente de protecție, ar trebui să ai permanent la tine spray-uri contra insectelor cu diferite ingrediente naturale, precum și gelurile pentru calmarea iritațiilor în cazul în care constați că insectele au atacat deja.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top