Now Reading
Am 39 de ani si m-am indragostit

Am 39 de ani si m-am indragostit

Am 39 de ani si m-am indragostit. Sunt casatorita si am o fata de 13 ani. Casnicia mea merge foare prost deoarece am un sot alcoolic de ani buni. Sa divortez nu pot (casa in care stam este a parintilor lui), asa ca mi-am facut sperante cu barbatul de care m-am indragostit dar dupa vreo 2 intalniri foarte scurte si cateva telefoane, mi-a spus ca nu are rost sa ne complicam vietiile cu toate ca si eu ii sunt simpatica, cel putin asa a spus. Eu vreau sa imi complic viata, sa am parte de fericire, iubire… Acum sunt suparata, necajita si nu stiu ce sa mai fac. Nu il suport pe sot nici cat il suportam inainte, oricum de aproximativ 2 ani nu mai avem nici o relatie intima, si tanjesc dupa acest lucru dar nu cu sotul meu. Va rog ajutati-ma cu un sfat.

Intrebare pusa de: dana, 39

Raspunsul psihologului:

Va inteleg atat durerea cat si nevoile, dorintele. Inteleg ca ati fi dispusa sa „va complicati viata” pentru a simti ca traiti. Dar nu ‚casa’ in sine va tine in loc, ci stabilitatea si siguranta pe care o asociati acestui lucru.

Poate ca atat teama de a pierde acest confort, teama de a pierde iubirea fetitei, combinata si cu teama de a nu avea garantii in relatia extraconjugala sunt cele care va impiedica cu adevarat in aceasta miscare. Pe langa aceste temeri, nu ne spuneti nimic de sentimentele de vinovatie care insotesc acest demers. Poate ca ar trebui sa vorbiti si despre ele ca si ele ar putea fi frane, bariere in calea deciziei dv.

Cu siguranta ca sunt multe lucruri pe care aveti sa le infruntati dar poate ca aceasta lupta interioara merita pentru a va aventura apoi in lumea reala mai puternica si mai plina de sperante ‚realiste’. Succes.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top