Now Reading
Am o viata chinuita fara nici un pic de dragoste

Am o viata chinuita fara nici un pic de dragoste

Stiu ca sunt tanara, dupa cum o arata varsta mea, insa eu ma simt batrana fara nici un chef de viata, avand in vedere faptul ca am deja un copil pe care il cresc singura si o oarecare experienta de viata. Cu toate astea, am avut aproximativ 6 prieteni si toti m-au parasit. Nici unul nu a rezistat mascar un an alaturi de mine. Am ajuns la concluzia ca sunt o persoana ingrozitoare si nimeni nu se apropie de mine din cauza asta. Pur si simplu am o viata chinuita fara nici un pic de dragoste si am nevoie de foarte multa afectiune, caci simt ca nu mai pot continua asa, nici macar nu pot fi o mama buna pentru copilul meu, aflandu-ma intr-o depresie cunta si nu vreau decat sa dorm si sa uit de toate si de toti. Spuneti-mi va rog ce pot sa fac sa ies din starea asta. Am nevoie de cineva care sa-mi fie aproape, sa ma ajute si mai ales sa fie tata pentru baietelul meu de 2 ani si jumatate. Cum sa fac sa atrag pe cineva? Am incercat si pe internet dar am avut numai deceptii. Va rog, daca puteti sa-mi dati o solutie pentru a inceta aceasta situatie ca sa duc si eu o viata normala.

Intrebare pusa de: rusu, 25

Raspunsul psihologului:

V-as recomanda in primul rand sa luati legatura cu un psihiatru care sa va ajute cu un tratament medicamentos impotriva depresiei. Daca acest psihiatru face si terapie ar fi excelent, daca nu, v-as recomanda sustinerea tratamentului medicamentos cu ore de terapie, pentru ca impreuna vor avea un efect intensiv asupra dv.

Sunt multe aspecte mentionate in scrisoarea dv care ar trebui lamurite, discutate. Ce s-a intamplat cu tatal copilului? Nu ati mentionat nimic despre acesta. Cum de ati ajuns in aceasta situatie? Nu aveti familie, un alt suport care sa va ajute in aceste momente?

Un alt aspect este legat de alegerea barbatilor. Trebuie sa va clarificati daca vreti un barbat care sa va fie alaturi sau un tata pentru copilul dv. A astepta sa gasiti un tata pentru copilul dv poate fi o asteptare greu de realizat (spun asta daca ma gandesc inclusiv la tatal natural al copilului care se pare ca nu a putut sa-si asume asta, cat de greu i-ar fi altuia care nu e tatal natural al copilului). Poate ca daca stati sa cugetati asupra dorintelor dv, sa le clarificati, sa vedeti ce nevoi aveti dv, poate ca si barbatii pe care ii cautati nu vor mai fi speriati de responsabilitatile cu care ii impovarati din start.

De asemenea, v-as indrepta atentia catre istoria dv de viata, catre familia dv, pentru a vedea ce anume s-a intamplat acolo, daca sunt asemanari sau dimpotriva lucruri izbitor de diferite, si de ce, in aceste momente clar dificile pentru dv, nu va puteti baza pe acestia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top