Now Reading
Ce inseamna visul meu?

Ce inseamna visul meu?

Am si eu o intrebare legata de un vis pe care il am in fiecare seara, de aproximativ o luna. Visez ca ma alearga cineva, ca fug de cineva. Visul se repeta intruna si deja ma deranjeaza. Incep sa ma culc cu teama seara. Puteti sa imi spuneti ce inseamna acest vis? Va multumesc!

Intrebare pusa de: Talmaciu, 25

Raspunsul psihologului:

Cred ca visul este mai mult decat graitor. Fugiti de cineva si de ceea ce s-ar putea intampla daca ati accepta intalnirea cu aceasta persoana.

Una dintre intrebari este cine este aceasta persoana de care fugiti…in viata reala, ma refer. Orice vis este declansat de un element problematic/intrigant din viata reala.

Deci, evitati pe cineva in viata dvs? De ce? Intr-o viziune ceva mai profunda, de fapt evitati sa va confruntati cu un subiect care va creeaza dileme, cu un aspect sensibil al vietii dvs, cu o problema la care nu aveti inca solutii.

O alta varianta de abordare a visului este sa va imaginati continuarea visului. Daca v-ati opri din fuga, ce s-ar intampla? Ce ar dori acea persoana de la dvs? Merita sa faceti acest efort de imaginatie.

In fine, trebuie subliniat aici faptul ca orice vis implica o dorinta a visatorului, un fel de implinire deghizata a unei dorinte neasumate. A interpreta visul inseamna de cele mai multe ori a identifica dorinta inconstienta.

Am sa dau cateva exemple pentru a ma face mai bine inteles. O femeie poate visa ca este urmarita pe plaja de un barbat puternic, atletic, amenintator, dar intr-un fel fascinant.

Dorinta ascunsa in vis ar putea fi de natura sexuala. In visator exista dorinte sexuale pe care nu indrazneste sa si le asume.

Alt exemplu: o persoana este urmarita de multi caini fiorosi. Cainii fiorosi ar putea reprezenta propria agresivitate neasumata si proiectata.

Altfel spus, visatorul are impulsuri agresive fata de cineva din viata lui reala, ar dori sa-l faca sa sufere, dar se teme ca agresivitatea se va intoarce impotriva lui, adica respectiva persoana se va infuria si va contraataca in forta.

Intorcandu-ne la visul dvs, putem spune ca fugiti de consecintele pe care le-ar putea avea implinirea unei dorinte. Care este aceasta? Dvs stiti. Sau veti sti daca va ganditi putin.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top