Now Reading
Cine este sotul meu?

Cine este sotul meu?

Am descoperit ca sotul meu este cu totul si cu totul alta persoana atunci cand este cu prietenii. Cand se afla in prezenta lor injura trivial, le povesteste aventurile amoroase, bineinteles incurajat de ei, care au acelasi comportament. Cu mine este bun, ma sustine, imi vorbeste dulce si frumos dar atunci cand e cu ei este opusul. Are oare dubla personalitate? La o discutie usoara, l-am cofruntat sugerandu-i ca imi pot imagina ca in general barbatii vorbesc vulgar intre ei si isi mai povestesc aventurile amoroase si deci poate si el mai practica, insa a negat tot spunandu-mi ca el nu procedeaza asa. Nu-mi vine sa cred, simt ca traiesc cu o alta persoana. Care este oare cel real? Oare de ce nu poate recunoaste un lucru atat de simplu? Nu pot spune ca-mi place anturajul lui, simt ca il trage in jos si nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga fara sa simta ca vreau sa-l despart de prietenii lui. Cea mai mare teama este ca va ajunge sa ma insele, pentru ca este usor influetat de „prietenii” care nu numai ca sunt misogini, dar considera adulterul ca o parte a vietii de familie. Ce ar trebui sa fac?

Intrebare pusa de: Visan, 27

Raspunsul psihologului:

Sotul tau nu are dubla personalitate. Sau cel putin, nu intr-o masura mai mare decat 90% din populatia globului.

Ce face el este ceea ce fac toti oamenii care apreciaza /au nevoie/ isi extrag energia din contactele sociale: este atent la ceea ce vrea cealalta persoana sa auda si despre acele lucruri vorbeste.

Le vorbeste prietenilor sai despre aventurile lui amoroase pentru ca asta vor acestia sa auda. In prezenta ta neaga cele vorbite, pentru ca se gandeste (pe buna dreptate) ca pe tine te-ar supara acele lucruri.

Se pare ca este extrem de important pentru el sa placa celorlalti (prietenilor lui, tie, parintilor, sefilor,colegilor etc), sa-i multumeasca, sa obtina acceptarea lor, sa se simta validat de ceilalti.

Important pentru tine este sa nu te lasi dominata de teama… pentru ca de ce ti-e teama nu scapi. Daca ideea ca el te poate insela este prezenta tot timpul in mintea ta, acest fapt se va concretiza mai devreme sau mai tarziu. Inconstient il vei impinge catre asta.

Poti sa vorbesti deschis cu el despre temerile tale, despre cat de mult inseamna pentru tine relatia voastra in conditiile fidelitatii mutuale si ca nu ai vrea sa pierdeti ceea ce aveti.

Tinand cont de ceea ce mi-ai scris despre el, va tine cont de sentimentele si dorintele tale. La urma urmei, de la lauda la fapta este cale lunga.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top