Now Reading
Cum sa ii gestionez gelozia?

Cum sa ii gestionez gelozia?

Acum 1 an am avut o relatie cu un barbat mai mare decat mine cu 15 ani. Ne-am despartit pentru ca era foarte gelos si posesiv. Nu aveam voie sa vorbesc la telefon, sa ies cu fetele, sa merg la sala etc. Am acceptat pentru ca il iubeam, dar n-am rezistat prea mult timp (4 luni). Dupa 1 an ne-am revazut si am incercat sa avem din nou o relatie! Inca il mai iubesc. N-am putut sa ma leg de nimeni cat timp am fost despartiti, pentru ca mereu imi aduceam aminte de el. Am petrecut cateva zile impreuna… au fost de vis. Dar dupa a inceput din nou cu gelozia din cauza unui simplu mesaj. Nu stiu ce sa fac sa fie bine… Isi inchipuie mereu ca il insel, se enerveaza continuu si se transforma in alta persoana incat nu-l mai recunosc… Isi face mereu idei… Daca ii spun ca am iesit cu o prietena zice ca mint si tipa la mine sa-i spun adevarul. Dar adevarul este cel din mintea lui, pe care numai el il stie. Nu stiu ce sa fac… Mi se pare ca are dubla personalitate sau probleme psihice. Ajutati-ma va rog un sfat. Sunt disperata. Chiar il iubesc, nu l-am inselat si nici nu-l voi insela!

Intrebare pusa de: pop, 25

Raspunsul psihologului:

Prietenul dvs este in suferinta. Aceasta suferinta nu este provocata de dvs, in sensul ca actiunile dvs nu sunt cauza, ci pretextul.

Intr-un fel, el are nevoie sa-si traiasca gelozia pentru a o exorciza. Dar aceasta nu este de ajuns. Este nevoie sa realizeze cauza suferintei, sa-si dea seama ca el „descarca” in relatia voastra o trauma mai veche.

In trecutul lui, s-a simtit inselat, tradat si se teme ca acelasi lucru se va intampla si in aceasta relatie. El nu a putut depasi trauma tradarii din trecut si de aceea o rejoaca in relatia voastra.

Va continua sa faca acest lucru pana cand va constientiza faptul ca el reactioneaza la ceva din trecut (si chiar putin timp dupa aceea). Dar pentru ca acest lucru sa se intample, are nevoie sa discute in profunzime cu cineva despre ranile dobandite in decursul istoriei sale personale.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top