Now Reading
De dragul parintilor mei am renuntat la a-mi implini visele

De dragul parintilor mei am renuntat la a-mi implini visele

Revista Psychologies

Buna ziua. Ma intreb daca nu cumva de dragul parintilor mei am renuntat la a-mi implini visele, la a fi fericita si am decis ceea ce voiau ei… Sufar de o maladie mentala grava si am nevoie de timp pentru recuperare, totusi la implicarea mamei, am lucrat 9 ani in invatamant, ceea ce nu ar fi trebuit, caci mi-am sacrificat astfel anii tineretii, avand tot timpul nevoie de medicatie. Acum parintii mei par a fi inteles ca imi este oarecum interzis sa ma stresez, dar mi-au propus sa ma pensionez, desi am numai 6 ani vechime, nemai pasandu-le de fericirea mea. Simt ca am gresit mult. Am urmat un curs la scoala de arta, tarziu, la varsta de 32 de ani, acum vreau sa termin anii de studii. As fi fost mult mai fericita daca in loc sa aleg facultatea de geografie, pe gustul parintilor, drept a doua facultate, as fi ales o facultate de design vestimentar, caci sunt pasionata. Arta imi aduce multa satisfactie si implinire spirituala, oamenii zambesc si sunt incantati. Desi am promisiunea unui barbat strain de ajutor financiar, eu totusi nu vreau sa ma mai complic si cred ca voi renunta la visul de a ajunge designer vestimentar, avand si posibilitatea unui nou serviciu la un orfelinat, anul viitor. Ma tem ca voi avea nevoie de medicatie din nou si as vrea sa ma casatoresc si, in sfarsit, sa incerc sa am un copil, cu orice risc. Exista posibilitati de cursuri de design la distanta, convenabile si m-as putea implini ca artist amator care expune. Sunt neincrezatoare in propriile forte. Am avut multa nevoie de un psiholog in anii copilariei si ai tineretii; chiar de tratament, cand eram copil. Parintii mei s-au eschivat pana in ultima clipa de la acest lucru. Simt ca nu am grija suficienta de mine si nu aleg din timp ceea ce este bine pentru mine. Desi nu mai sufar de anxietate atat de mult, totusi am ganduri pe care nu pot sa le alung doar cu un zambet sau prin credinta.

Intrebare pusa de: Dreamyheart, 32

Raspunsul psihologului:

Draga Deamyheart,

Imi pare rau sa aud despre situatia ta de sanatate. Pe de alta parte, din mesajul tau eu vad o femeie structurata, orientata si optimista, in ciuda “gandurilor” care este normal sa mai apara din cand in cand. Din cate vad eu, tie iti este foarte clar ceea ce vrei sa faci (si te incurajez) in aceasta directie, dar iti lipseste increderea in tine si o retea de suport in demersurile tale.

Sunt convinsa ca explicandu-le parintilor tai modul in care vezi lucrurile, ei te vor sustine intr-un final, pentru ca acest lucru este deosebit de important. Ce anume te-a impiedicat pana acum sa te inscrii la acele cursuri de design, mai ales ca inteleg ca ele ti-ar oferi satisfactia si implinirea de care ai nevoie?

Sugestia mea este sa iti urmaresti visul pana la capat, pentru ca esti o persoana care numai din cateva fraze mi-a demonstrat ca este un om puternic si ambitios, care poate face absolut tot ceea ce isi propune, atata timp cat deciziile pe care le ia nu sunt influentate de ceilalti!.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top