Now Reading
E vreo problema fiziologica ori se rezolva de la sine o data cu varsta?

E vreo problema fiziologica ori se rezolva de la sine o data cu varsta?

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: fetita mea de 4 ani si jumatate nu reuseste sa se trezeasca noaptea pt a merge la toaleta. Incerc sa o scol eu, dar nu totdeauna se intampla sa o scol la ora potrivita asa incat face pipi in pat destul de des. E vreo problema fiziologica ori se rezolva de la sine o data cu varsta? Va multumesc.

Intrebare pusa de: Monica, 31

Raspunsul psihologului:

Enurezisul este un mesaj prin care fetita dumneavoastra incearca sa va comunice ca se simte tulburata de ceva. De ce anume, n-am de unde sa stiu pentru ca imi lipsesc informatiile.

Daca problema a aparut de curand, atunci probabil ca in viata ei a avut loc un eveniment care a declansat-o si ati putea sa-l identificati si sa vorbiti cu ea despre ce simte. Daca intotdeauna a udat din cand in cand patul, atunci este posibil ca inca sa nu-si poata controla prea bine sfincterele. De obicei trece odata cu varsta.

Incercati sa nu-i dati importanta, ganditi-va ca pentru copiii foarte mici este firesc sa se usureze cand simt nevoia, nu cand li se impune. Si ca probabil ca o astfel de problema ii produce multa vinovatie fetitei dumneavoastra.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top