Now Reading
El este de fapt jumatatea mea

El este de fapt jumatatea mea

Buna ziua! Am o problema si un raspuns de la un specialist cred ca ma va ajuta. Acum 3 ani de zile am cunoscut un tip care este cu un an mai mic decat mine. La momentul respectiv am considerat ca este inca imatur si incapabil de a avea o relatie stabila. Timpul a trecut, el a continuat sa ma caute. Am realizat in tot acest timp ca el este de fapt jumatatea mea.De fapt am simtit mai mult acest lucru. Este un om formidabil, are exact ce am cautat. Este foarte matur, cu suficienta deschidere si intelepciune. Alaturi de el ma simt eu, nu am retineri, cu alte cuvinte ma simt implinita. Insa exista o problema. Simt ca atractia fizica nu exista. Lucrul acesta ma deprima si imi da de gandit. Repet, el este omul pe care il caut, dar cum sa fac sa apara aceasta atractie care pana la urma are rolul ei bine meritat intr-o realtie stabila? Ce ar trebui sa fac? Exista vreo solutie? Va rog sa-mi raspundeti, am mare nevoie de ajutor Multumesc! O zi buna!

Intrebare pusa de: cocan, 25

Raspunsul psihologului:

Nu reiese clar din scrisoare daca atractia fizica a lipsit de la inceput. Nici daca acest prieten este primul barbat din viata dv, nici daca ati mai avut si alte experiente sexuale? Va intreb asta pentru ca ar fi fost important de mentionat acest aspect. Daca lipsa atractiei sexuale s-a mai repetat, daca v-ati mai aflat si alta data in aceasta situatie?

Cu alte cuvinte incerc sa stabilesc daca lipsa libidoului, pentru ca asa se numeste aceasta lipsa a atractiei, are o alta cauza, alta decat cea reala. Dar oricum ar fi fost, desi repet, este important acest lucru, si in situatia de fata, aceasta lipsa ar trebui sa va dea de gandit (mai ales ca probabil vorbim de aceasta lipsa la o varsta, si intro perioada in care dezvoltarea sexuala este maxima). Poate ca acest barbat sa va fie jumatatea, dar cum poate fi cineva jumatatea cuiva fara partea sexuala care ‚implineste’, apropie si mai mult doua persoane???

Poate ca el joaca pentru dv un alt rol, de prieten, de tata, de confesor, sau altele, dar nu isi gaseste pozitia in cea de partener sexual si care, si asa cum vad din scrisoare va starneste numeroase intrebari. Poate ca sunt si alte considerente pe care nu le-ati mentionat.

Va trebui sa reflectati la acest aspect si, eventual, daca simtiti nevoia sa mergeti mai in profunzime cautand un specialist, un psihoterapeut care sa va ajute sa gasiti raspunsul la intrebarea dv.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top