Now Reading
Eram o fata increzatoare, plina de viata

Eram o fata increzatoare, plina de viata

De anul trecut, mai precis de cand am inceput facultatea (momentan sunt anul 2), viata mea s-a schimbat radical… in rau zic eu.

Eram o fata increzatoare, plina de viata. Apoi… exact acum 1 an m-am despartit de prietenul meu, cel care ma facuse sa-mi revin dupa o alta despartire urata… eram de 1 an si o luna impreuna si aveam incredere totala in el. Dupa ce a inceput facultatea, s-a schimbat total. El avand un program mult mai lejer ca al meu, am inceput sa ne vedem mai rar, iesea cu o prietena de-a mea si cu noii colegi, in timp ce eu am nimerit intr-un grup… mai putin interesant ca sa zic asa…

Am inceput sa ma simt singura si f geloasa pe noua lui viata pana in punctul in care l-am indepartat, desi nu cred ca asta a fost motivul real al despartirii noastre. A stat 1 luna singura, dupa care s-a cuplat cu o fata, fapt care si acum ma face sa ma simt inferioara. Sunt o fata draguta, dar de atunci am ramas cu un mare complex de inferioritate. Pe langa asta, mama si-a piedut apoi locul de munca… pt ca in martie sa decedeze bunicul. A fost prima experienta de genul asta din viata mea, si m-a marcat f puternic… La scoala nu am reusit sa-mi pastrez bursa, eu fiind mereu prima la invatatura inca din clasa I. Pe scurt, toate astea m-au transformat.

Intrebare pusa de: ioana, 20

Raspunsul psihologului:

Ioana, in mesajul tau mentionezi foarte multe pierderi/ despartiri – despartirea de ultimul prieten, despartirea de prietenul de dinaintea ultimului, pierderea locului de munca al mamei tale, moartea bunicului, pierderea bursei…multe dintre ele cu repercursiuni asupra imaginii de sine.

Da, toate aceste schimbari sunt in masura sa forteze un proces intens de maturizare. Daca simti ca te lasa fortele in aceasta perioada de maturizare fortata, poti apela la ajutorul unui psihoterapeut.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top