Now Reading
Este bine sa evitam interzicerea directa

Este bine sa evitam interzicerea directa

Buna ziua, Multumesc pentru raspunsul dvs. Ca si raspuns la intrebarile dvs pot sa va spun ca prietenul meu nu bea cand suntem singuri sau cand mergem la alte evenimente (nunti, petreceri de serviciu etc), iar cand iesim impreuna doar noi doi nu exagereaza cu alcoolul. Prietenii despre care va vorbeam sunt prieteni din adolescenta, cu care se comporta la fel indiferent daca eu sunt acolo sau nu. Partea buna a acestor lucruri este ca se vad din ce in ce mai rar. Pentru ca ne gandim la un viitor impreuna nu stiu ce situatie de compromis sa gasesc pentru astfel de iesiri. Multumesc mult,
Cristina

Intrebare pusa de: Cristina, 27

Raspunsul psihologului:

Poti inventa diverse pretexte pentru a rari sau chiar anula iesirile cu prietenii din adolescenta. Este bine sa evitam interzicerea directa a acestor iesiri. Eventual ii poti aduce aminte de rezultatele iesirilor si regretele ulterioare. Dar cea mai buna atitudine este cea de a gasi alternative planurilor lui.

Ai totusi grija ca pentru cei care au intr-adevar o problema reala cu alcoolul, sa isi gaseasca un nou anturaj de consum e floare la ureche. Pot fi tovarasi de pahar vecinii, colegii, rudele… sa speram ca el nu se gaseste in aceasta siuatie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top