Now Reading
Este posibil sa aveti o usoara depresie

Este posibil sa aveti o usoara depresie

Nu stiu ce se intampla cu mine… De la o vreme am o stare pe care nu pot prea bine sa o explic. Nu am spirit de initiativa desi imi doresc sa fac multe lucruri frumoase. Dar ma simt dezamagita foarte repede. Daca nu as avea scoala, unde trebuie sa merg si sa trebuie sa fac anumite lucruri, eu singura nu sunt capabila sa fac nimic. In timpul meu liber stau si pierd timpul aiurea, in casa deobicei, gandindu-ma la multe lucruri care ma nemultumesc si punandu-mi mereu intrebarea „de ce?” „de ce s-a intamplat asa si nu altfel?” cand ies cu prietenii rad, glumesc, dar cand intru in casa, iarasi intru in starea mea,devin apatica nu ma pot decide de cele mai multe ori cu privire la multe lucruri banale sau importante. Am insomnii. Adorm la ore tarzii, mereu ma gandesc la multe lucruri care nu-mi dau pace. Nu-mi face bine acest lucru, dar nu pot sa nu ma gandesc si sa nu-mi pun o mie de intrebari. Simt o senzatie de regret, de teama, de anxietate, de fuga, de nemultumire, de tristete, de vina, de… Mai multe… Un amalgam de senzatii pe care nu le pot descrie asa usor. Dar concluzia este ca am o senzatie de disconfort si nu pot sa ies din ea complet, dureaza de ceva vreme si nu e prima oara cand trec prin asa ceva si nu-mi face deloc bine. Ma simt obosita desi nu fac nici un efort fizic, si cateodata am dureri in piept si la stomac. De ce am starile acestea? Ce se intampla cu mine???

Intrebare pusa de: Alexa, 21

Raspunsul psihologului:

Este posibil sa aveti o usoara depresie. De ce? La aceasta intrebare nu va pot da un raspuns. Spuneti, insa, ca nu e prima oara cand aveti asemenea stari. Incercati sa va dati seama ce anume le-a declansat. A existat vreo situatie similara care sa fi putut contribui la aparitia lor?

Din mesajul dumneavoastra reiese ca nu discutati cu nimeni despre framantarile dumneavoastra. Spuneti ca prietenii va inveselesc temporar si ca doar cand ramaneti singura „deveniti apatica.” Poate ca va doriti sa fugiti de ceva sau de undeva si nu stiti unde… de ceva care pare sa va sufoce.

Recomandarea mea este sa va sfatuiti cu o persoana calificata.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top