Now Reading
Este posibil sa sufere de dislexie

Este posibil sa sufere de dislexie

As dori sa stiu daca faptul de a inversa silabe, grupuri de numere, cuvinte si cam orice fel de inversie posibila in plan verbal si scris poate fi considerata o afectiune neurologica si/sau psihologica. In cazul unui raspuns afirmativ, exista ceva ce poate fi facut pentru a remedia situatia si evident, care sunt cauzele?

Intrebare pusa de: Sorana, 27

Raspunsul psihologului:

Recomandarea mea ar fi sa va duceti copilul la o evaluare. Este posibil sa sufere de dislexie. Cu cat diagnosticul este pus mai devreme si se incepe o interventie, cu atat sunt mai mari sansele de ameliorare.

Unele studii sustin ca dislexia are cauze organice, dar eu cunosc cateva cazuri in care copiii cu diagnosticul de dislexie au progresat printr-o psihoterapie psihanalitica si acest lucru pare sa sugereze ca ar putea exista (cel putin in unele cazuri) si o problema legata de afect.

In prezent exista o tendinta de unificare a conceptelor din neurologie si psihodinamica, nu se mai exclud unele pe celelalte in tratatea diverselor tipuri de tulburari. Oricum ar sta lucrurile, o metoda de invatare adaptata nevoilor copilului (de pilda cu obiecte grafice) s-a dovedit a fi eficienta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top