Now Reading
Gasca noastra s-a cam spart

Gasca noastra s-a cam spart

Am terminat de curand o relatie de 4 ani si de atunci s-au schimbat foarte multe in viata mea, gasca noastra s-a cam spart, dar nu neaparat din aceasta cauza asta, ci pentru ca eu am cautat de atunci lucruri noi, sa intalnesc oameni noi, sa simt ca traiesc, sa fiu stapana pe mine, fara sa depind de altii. Acum sunt judecata de cei din gasca, dar fara ca ei sa stie in ce situatie ma aflu, ceea ce nu mi se pare corect. Consider ca nici nu are rost sa discut cu ei, dar de ce comenteaza la adresa mea atata timp cat nu fac absolut nimic gresit, doar imi vad de viata mea? Imi lipseste stabilitatea pe care am avut-o pana acum dar sunt sigura ca o voi gasi in timp. In schimb nu stiu cum sa ma descurc cu lucrurile gresite care se spun despre mine. In general nu prea imi pasa de asta, dar in momentul de fata ma preocupa totusi faptul ca sunt privita altfel decat sunt eu in realitate.

Intrebare pusa de: gaspar, 18

Raspunsul psihologului:

Se pare ca vorbiti de un decalaj de crestere, de maturizare absolut firesc si normal intr-un anumit grup de oameni. Nu toti oamenii sunt si cresc la fel, nu toti evolueaza si se schimba sau invata in timp in acelasi ritm.
De asemenea ar putea fi vorba si de conflictul pe care il resimtiti intre nevoia de aparteneta la un grup vs nevoia de independenta, conflict care se manifesta inter si intrapersonal. Asada va simtiti nedreptatita si neinteleasa desi dv simtiti ca ati facut ceea ce trebuia facut si v-ati vazut in continuare de viata dv.

Uneori, despartirile presupun nu doar ruptura de acea persoana dar si ruperea, prin acceptare sau neacceptare sau prin acord vs dezacord, de catre prietenii, amicii comuni. Ei insisi sunt pusi in fata alegerii unuia sau altuia pentru ca asta ar presupune o anumita pozitie, o anumita opinie, o anumita valoare sau prejudecata. Asadar nu trebuie sa va ingrijorati sau sa va intristati, da grupurile se schimba, se modifica, apar oameni noi, relatii noi, care cern, intr-un fel sau altul atractiile si alegerile personale.

In ceea ce priveste nevoia de imagine afisata care pare sa nu fie conforma cu cea dorita/asteptata de ceilalti poate fi un varf de iceberg in ceea ce priveste increderea dv in sine, respectul pe care il aveti fata de propriile valori si decizii, dar poate fi si un semn si pentru a privi diferenta de opinie poate altfel, cu alti ochi, si de a asculta atat cat merita asta, si opinia acestor prieteni. Asadar va invit atat de un demers intern cat si unul relational, care se poate sfarsi cu o mai clara perspectiva asupra lucrurilor si chiar cu o reevaluare grupala.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top