Now Reading
Imi pierd calitatile, imi pierd abilitatile, imi pierd profesionalismul

Imi pierd calitatile, imi pierd abilitatile, imi pierd profesionalismul

Profesional vorbind, traversez o perioada cat se poate de complicata. Spun asta pentru ca am ajuns la plafonare si, pe alocuri, am ajuns sa imi detest munca pe care mai ieri o adoram. Sunt legata de maini si de picioare (financiar vorbind), iar senzatia in care ma complac este una cat se poate de cumplita: neputinta, lipsa increderii in fortele proprii, senzatia continua de compatimire si lipsa puterii de a o lua de la capat. Nu ma trage inima sa incerc noi orizonturi (cel putin, nu acum). Pe de alta parte, simt ca as putea face mult mai multe si mult mai mult decat sa astept o rezolvare care nu tine de mine. Cu toate astea, ma vad in fiecare zi in stand by, in asteptarea unei rezolvari si a unor zile mai senine. Si in tot acest timp, simt ca ma pierd pe mine, imi pierd calitatile, imi pierd abilitatile, imi pierd profesionalismul. Ce ar trebui sa fac?

Intrebare pusa de: Ramona, 25

Raspunsul psihologului:

Conform studiilor intreprinse in SUA, peste 90% dintre americani isi detesta slujba. Situatia este probabil la fel de valabila si in Europa. Se pare ca oamenii care fac cu adevarat ceea ce le place sunt destul de putini.

Iti recomand cartile lui Eckhart Tolle aparute la editura Curtea Veche. Ele explica foarte bine cum ceea ce traim ca situatie obiectiva externa este de fapt o stare a mintii. „Destinul” nostru se manifesta in primul rand ca stari mentale. A prelua controlul asupra vietii tale inseamna implicit a prelua controlul asupra propriei minti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top