Now Reading
Ma injura, ma trateaza ca pe un gunoi

Ma injura, ma trateaza ca pe un gunoi

Buna, ma numesc Vasilica si de ceva timp ma macina o problema care nu ma mai lasa sa dorm noaptea, sa-mi traiesc viata linistita. Oare ce gandeste un om sau ce om poate fi acela, cu care stai impreuna, care nu te vrea langa el, care cred eu ca mai merge pe la una si alta, care nu mai simte nimic pt tine, dar…. totusi refuza sa ne despartim.

Povestea mea incepe in urma cu 2 ani cand manata de saracia de acasa, am sosit intr-o tara din Europa cautand un rost mai bun si sa-mi ajut familia. Aici la scurt timp dupa ce am sosit am cunoscut un baiat care era innebunit dupa mine, m-am indragostit de el, chiar vroia sa ne casatorim dar eu am zis sa mai asteptam si ne-am mutat impreuna. Era foarte bun cu mine, la lucru nu m-a mai lasat sa merg si imi dadea bani de tot chiar si trimiteam acasa, am fost si in Romania la parintii mei impreuna.

Acum, dupa 2 ani, situatia este alta. Ma injura, ma trateaza ca pe un gunoi, nu ma mai ia in oras cu el desi inainte mergeam tot timpul impreuna, bani imi da numai pt cheltuielile casei si tipa la mine de ce eu nu muncesc. Am incercat sa-mi gasesc un loc de munca dar nu se poate deoarece este un oras mic.

Tin sa precizez ca nu sunt isterica si nu l-am provocat niciodata, odata nemaiputand l-am intrebat frumos daca vrea sa ne despartim, deoarece eu cred ca are pe alta si isi tine tot timpul telefonul inchis si l-am rugat sa-mi spuna ce simte. A inceput o criza, si-a spart telefonul chiar m-a lovit si a zis ca eu nu apreciez ce face el pt mine. In vara asta am fost acasa 1 luna si ma gandesc de ce nu mi-a zis ca nu ma mai vrea?? Din moment ce am ajuns sa stau toata ziua singura si seara cand vine sa-mi zica ca are de discutat cu unu si altul de lucru si eu sa stau acasa.

Oare ce poate fi in mintea lui? Cred ca nu mai simte nimic pt mine caci comportamentul lui este exact opusul a ceea ce era inainte, ma injura ma acuza de toate insuccesele lui dar… nici nu vrea sa ma lase sa plec. Daca aveti vreo idee despre ce se intampla va rog mult sa-mi spuneti. Multumesc

Intrebare pusa de: costea, 27

Raspunsul psihologului:

Primul lucru care imi vine in minte citind mesajul tau este o invatatura de minte: situatia din prezent este consecinta faptelor/ deciziilor din trecut.

Acceptand sugestia lui de a renunta la serviciu, ai acceptat sa devii dependenta de el. Cred ca de fapt asta e problema: dependenta ta de el, dependenta care nu este atat financiara, cat mai ales emotionala.

Si ca toate cazurile de dependenta, si acesta va necesita mult timp si mult ajutor specializat pentru a fi tratat.

View Comment (1)
  • Exact si eu am aceeasi situatie. Si el si-a spart telefonul, am vrut sa vad cine l-a mai sunat si tot asa a facut o criza si l-a spart, m-a injurat, scuipat, jignit, a urlat.Ideea este ca nu este maturizat, caracterul lasa de dorit. Avem 7 ani de relatie. Parerea mea este ca te inseala, iubeste pe alta si de aceea te vede un gunoi. Cand te va pierde definitiv isi va da seama ca a pierdut o comoara. Simt nevoia de iubirea intensa a sexului opus pentru ca imi lipseste maxim, simt nevoia de comunicare, de a ma intelege. Totul e o povara care apasa pe umeri si nu stiu daca o mai pot duce. De la inceput am vazut ca este mai rece, dar m-am inselat, acest rece era pe viitor de fapt agresiv si violent. Da, psihologul are si el dreptate si cu asta ca si mie mi-a scos ochii cu serviciul, vrea o femeie independenta, dar la ce mai este numit barbat? Vai de barbatia unora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top