Citești
Mi-a spus ca eu cred despre ea ca e proasta

Mi-a spus ca eu cred despre ea ca e proasta

Buna ziua. Sunt Elena, am o fiica de aproape 18 ani, cu care reusesc sa ma inteleg suficient de bine. O incurajez sa discute cu mine, chiar sa avem pareri diferite pe care sa le dezvoltam, sa inteleaga ca o iubesc si de aceea mi-e teama pentru ea.

Stiu ca si ea ma iubeste, ne-o si spunem adesea, insa un lucru ma supara: de cateva ori mi-a spus ca eu cred despre ea ca e proasta. Asta s-a intamplat cand i-am explicat odata ca trebuie sa munceasca foarte mult pentru un anumit rezultat, cand nu a inteles un anumit cuvant, cand am discutat de cat e de greu sa atingi performante…

Eu nu i-am spus nicidata ca ar fi proasta, ca nu ar avea capacitatea de deveni o persoana de succes, sau ca nu am incredere in ea ca poate munci mult pentru ceva anume. Cum sa ii scot asta din cap? Multumesc. Elena

Intrebare pusa de: Elena, 40

Raspunsul psihologului:

Elena,
Orice parinte isi face griji in legatura cu copilul sau. Acest lucru este normal. Dar este important ca starea de ingrijorare sa ramana in limite normale si de asemenea parintele sa aiba incredere in copilul sau.

Fiica ta simte ca tu nu ai suficienta incredere in ea. Evident ca tu ii vrei binele si vrei sa o protejezi, dar prea multa protectie acordata fiicei tale transmite mesajul ca ea nu este in stare sa se descurce singura.

Sigur, tu nu i-ai spus niciodata ca ar fi proasta, ca nu ar avea capacitatea de deveni o persoana de succes etc, dar in sinea ta ce crezi cu adevarat despre fiica ta? Crezi ca este o persoana sclipitoare sau una care trebuie sa munceasca foarte, foarte mult pentru a obtine ceea ce altii obtin relativ usor?

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus
Prinde o reducere o dată în lună! Totul redus cu 30%
ABONAMENTE, CĂRȚI, EVENIMENTE
AGENDE PERSONALIZATE