Now Reading
Mi-as dori sa dau la aviatie

Mi-as dori sa dau la aviatie

Revista Psychologies

Sunt in clasa a 12-a. Mi-as dori sa dau la aviatie stiu ca se intra greu, in urma unui riguros examen psihologic. Doar 8-10% din candidati trec de proba psihologica. Apoi un test medical foarte amanuntit. Nu am cu cine sa ma sfatuiesc si as dori niste sfaturi si un test psihologic asemanator cu cel de la aviatie (greu) ca sa stiu daca am sanse sau daca ma orientez spre altceva. O a doua optiune ar fi la tehnica dentara.pentru mine este foarte stresant, imi doresc din toata inima sa stiu ca ce voi face mi se potriveste. Sper sa ma ajutati. Multumesc.

Intrebare pusa de: Raluk, 18

Raspunsul psihologului:

Draga Raluk,

Inainte de toate da-mi voie sa iti urez multa putere de concentrare si stapanire in urmatoarea perioada!

As vrea, de asemenea, sa iti spun ca din principiu un test psihologic nu are raspunsuri corecte sau gresite, ci evidentiaza un anumit profil de personalitate, compatibil sau nu cu anumite cerinte. Daca insa vorbesti despre un test de IQ, atunci situatia este alta. Acesta masoara un nivel al inteligentei tale actuale. Sunt o multime de astfel de teste, le poti gasi chiar pe internet, si iti poti face astfel o idee despre cum “arata”.

In ceea ce priveste nehotararea ta, iti sugerez sa incerci evaluarea MAPP (evaluare online pe care o vei regasi pe site-ul www.consiliereincariera.ro).

Aceasta evaluare ofera informatii despre:
• compatibilitatea intre potentialul personal si anumite arii profesionale
• stilul propriu de invatare
• motivatiile care vor oferi stabilitate si satisfactie in munca.

Exista de asemenea un modul al acestei evaluari, MAPP Student, care te va ajuta sa alegi facultatea si studiile compatibile cu motivatiile si potentialul tau!.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top