CItesti acum
Mi-e frica de casatorie

Mi-e frica de casatorie

Sunt impreuna cu prietenul meu de cativa ani. Lumea asteapta sa ne casatorim, dar mie imi este frica. Poate simt o presiune si pentru faptul ca ma inteleg bine si cu parintii lui, dar simt o neliniste numai cand imi imaginez ca voi deveni sotia lui, si ca dupa o anumita perioada de la casatorie nu voi putea conta pe el. Mi-e frica sa realizez, intr-un final, ca am facut cea mai mare greseala ca m-am casatorit cu el. Teama de a fi nefericita tot restul vietii, din cauza unei decizii, ma streseaza tot mai des, simt ca ma scufund in nefericire si tristete…

Intrebare pusa de: Adina

Raspunsul psihologului:

Draga Adina, dilema ta nu e deloc neglijabila. Iar eu nu cred ca trebuie sa iei acum o decizie care priveste nu doar perioada imediat ur­ma­toa­re, ci o lunga vreme de acum i­na­in­te.

In primul rand, ar fi bine sa-ti acorzi ceva timp. Cine spune ca trebuie sa te casatoresti maine? O re­latie despre care spui ca se bazeaza pe intalniri saptamanale nu pare o relatie profunda. Discuta cu logodnicul tau despre temerile tale. Spune-i ca nu iti ofera indestul pentru a te putea gandi intr-adevar la ca­satorie. Spune-i ca ai dori sa te simti mai protejata si ca ai sentimentul ca el este distant in aceasta relatie.

Ar trebui sa porti cu el a­ceas­ta discutie ceva mai curand, spu­nandu-i si care anume au fost situatiile in care nu l-ai simtit indestul de apropiat si de atent cu tine. Ajuta-l, poate ca el nu isi da seama de ceea ce simti tu.

Daca totusi nu te ia in serios, spune-i ca aceasta casatorie suna prea abstract pentru tine si ca tu ai nevoie de mai mult. Lasa-i timp de gandire – eventual, puteti face o mica pauza in relatia voastra, astfel incat sa aiba si el timp sa se gandeasca. O casnicie se face in doi si ar fi pacat sa iei tu singura o decizie, intr-un sens sau altul.

Dra­ga Adina, totul se discuta si to­tul se negociaza. Si este foarte important pentru tine sa inveti sa-ti exprimi dorintele si temerile..

Care este reactia ta?
Frumos
0
În regulă
0
Jucăuș
0
Se poate si mai bine
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

La inceputul paginii