Now Reading
Ne intalnim de 2/3 ori pe an

Ne intalnim de 2/3 ori pe an

Sotul meu este plecat din tara. Ne intalnim de 2/3 ori pe an si tot de atatea ori am raporturi sexuale pe an. In ce sens imi poate influenta asta viata, fizic si psihic?

Intrebare pusa de: Gherman, 38

Raspunsul psihologului:

Nu imi e foarte clar ce anume sa va influenteze: raporturile sexuale sau intalnirile rare cu persoana iubita?

Daca ne referim la prima intrebare, dorinta sexuala este diferita de la persoana la persoana. Asta inseamna ca sunt persoane care au o dorinta mai puternica si altele care „se multumesc” cu mai putin. In mod cert intalnirea dintre doua persoane cu dorinte diferite nu conduce catre o relatie sexuala implinita, fiecare facand „compromisuri”, intr-un sens sau altul, pentru a-l satisface pe celalalt. In general, femeile au o perioada de ‚asteptar’ mai mare ca cea a barbatilor, dar asta nu exclude cazurile particulare, chiar opuse. Asa ca cel mai bine ar fi sa vorbiti asta cu sotul dv si sa va confruntati asteptarile si dorintele legate de domeniul erotic.

Astfel ca, un numar de contacte fizice sub nivelul dorintei, creeaza anumite frustrari, tensiuni, nemultumiri care pot sa se manifeste si in plan social-interrelational, fara ca dv sa le puteti atribui o legatura directa. Exista si un echilibru hormonal pe care contactele sexuale il produc in corpul nostru insa fara implicatii negative considerabile in plan fizic daca indeplinirea acestora este foarte rara. Cu siguranta ca la nivel psihic, in sensul pe care dv il mentionati, nu apar modificari considerabile, ci doar manifestari de nemultumire, tensiuni, irascibilitate din cauza frustrarii fiziologice. Cu alte cuvinte trebuie sa vedeti in ce fel arata viata dv cand sotul este acasa si cum arata ea cand dansul lipseste.

De altfel ma intreb de ce nu ati reusit pana acum sa gasiti o solutie care sa convina ambelor parti, cu alte cuvinte ce se „ascunde” in spatele plecarii sotului? Va trebui sa incercati sa gasiti impreuna solutiile pentru a clarifica si detensiona raportul dorintelor sexuale din cuplul dv.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top