Now Reading
Nimeni nu ma angajeaza ca psiholog, pentru ca nu am experienta

Nimeni nu ma angajeaza ca psiholog, pentru ca nu am experienta

Am terminat facultatea de psihologie in 2002 si nu am profesat deloc pana in acest moment (am lucrat in marketing si resurse umane). Am inceput o formare in psihoterapie, dar usile imi sunt inchise. Nimeni nu ma angajeaza ca psiholog, pentru ca nu am experienta, cabinet particular inca nu pot sa-mi deschid dar oricum nici pentru asta nu am experienta, sunt foarte… incurcata. Nu stiu cum ar trebui sa demarez, incotro….

Intrebare pusa de: Miruna

Raspunsul psihologului:

„Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide”. Ce ar fi daca incepi prin a citi anunturile de angajare? Poti gasi astfel de anunturi postate pe site-uri specializate in asa ceva sau la mica publicitate din ziare. Sau propui cuiva din domeniu o practica voluntara pentru a invata meserie? Asa ai putea sa acumulezi experienta, sa scapi de acest minus. Daca din punct de vedere financiar poti face asta.

Din pacate multi angajatori, fie ei de stat sau privati, nu au in plan formarea personalului. Poate doar pefectionarea. Si asa cum se vede din anunturile de angajare, majoritatea cer experienta.

Reteaua colegilor din cadrul grupurilor de formare in care activezi poate reprezenta o alta resursa. Spune-le deschis ce doresti si roaga-i sa te anunte in cazul in care au o informatie. Ti-am propus deja trei solutii si cred ca sunt suficiente.

Pentru faptul ca te pregatesti in meseria de psihoterapeut este bine sa nu-ti rapesc sansa de a gasi singura restul strategiei. Este totusi important ca ti-ai stabilit un scop si ca vrei sa profesezi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top