Now Reading
Nu m-a inselat fizic ci doar sentimental

Nu m-a inselat fizic ci doar sentimental

Cum pot trece peste faptul ca sotul meu mi-a marturisit anul trecut ca a avut o perioada cand se gandea la o colega de a lui si asa zisa atractie fata de colega lui a tinut vreo 6-7 luni, dar ca nu m-a inselat fizic ci doar sentimental? De atunci simt o ura fata de el, cu toate ca se poarta foarte frumos cu mine si eu incerc sa trec peste asta dar nu pot. Acum vreo 3-4 luni am facut o depresie din aceasta cauza, plangeam in fiecare zi. Nu stiu cum as putea trece peste asta, ca ma urmareste aproape tot timpul si-mi amintesc de trecut. Sunt constienta ca nu fac bine, dar ce sa fac?

Intrebare pusa de: Iulia, 34

Raspunsul psihologului:

Mintea umana are niste resurse inepuizabile, dar de asemenea si o forta auto-distructiva. Cu singuranta ca ne este greu sa acceptam ca nu suntem singura persoana catre care se indrepta iubirea partenerului nostru, dar cu siguranta sunt multe persoane care ne pot trezi diverse sentimente de-a lungul unei vieti.

E greu sa acceptam ca nu suntem sigura, unica persoana care il poate face pe omul iubit de langa noi sa ne fie fidel (sentimental si fizic) perpetuu. Pentru a putea avea la un sentiment de mai mare acceptare in fata acestui fapt trebuie doar sa fim in primul rand sinceri cu noi si sa facem apel la propria noastra istorie sentimentala.

Inteleg ca va vine greu sa vedeti ceva pozitiv in sinceritatea sotului, faptul ca a putut sa va spuna si sa va comunice acest fapt care pe el l-a macinat (ceea ce ar putea spune ca a reusit sa gaseasca suficiente resurse si incredere in relatia cu dv), asteptand de la dv intelegere si nu neaparat iertare.

Ceva din povestea asta v-a afectat atat increderea in sotul dv, in relatie dar si in dumneavostra. Despre asta poate ca ar trebui sa va focusati in continurae si de asemenea sa va ganditi in ce masura autenticitatea realitatii este mai productiva in fata unei idealizari romantice?
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top