Now Reading
Nu ma pot abtine sa cheltuiesc

Nu ma pot abtine sa cheltuiesc

Buna ziua. Am o mica mare problema. Cand am bani la mine nu ma pot abtine sa ii cheltuiesc. Intru intr-o stare de genul ca nu stiu ce sa imi iau, ma framant, ma gandesc daca am nevoie sa cumpar ceva. Desi poate banii pe care ii am au o destinatie clara, eu nu mai tin cont de asta. Cheltui in nestire. E ciudat. Ce pot face? A, am uitat sa mentionez, sunt studenta in primul an la farmacie, locuiesc cu o pisicuta intr-o garsoniera. NU au relevanta detaliile… dar… Cum pot face sa controlez acest impuls? De multe ori ajung acasa fara bani, sau cu foarte putini, si nu stiu pe ce am cheltuit atat… ca nu cumpar cine stie ce. Nimicuri… Multumesc anticipat pt. sfaturi.

Intrebare pusa de: Alexandra

Raspunsul psihologului:

Acest impuls de necontrolat poate fi varful de iceberg al multor dezamagiri, frustrari, tristeti sau al altor afecte de genul stimei de sine, increderii sau iubirii de sine. Ceea ce faceti dv este compensarea acestora prin cumparare excesiva. E ca si cum ati manca foarte mult fara sa va mai dati seama daca va mai este foame sau sa respectati un anumit program alimentar firesc.

Povestea dumneavoastra ma face sa ma gindesc la… foc si apa. E ca si fie banii „ar frige”, ar fi ceva de care trebuie neaparat sa scapati sau, privind din cealalta parte, ca si cum lucrurile acelea pe care le cumparati ar fi menita sa „stinga o sete” care – de fapt – nu se lasa potolita.

Poate ca ar fi util ca impreuna cu un psihoterpeut sa faceti o incursiune in istoria dumneavoastra si sa vedeti daca nu cumva banii – si cheltuitul lor – au avut un rol important in viata si dinamica familiei dumneavoastra. Asadar, banii sunt cu siguranta parte a povestii dumneavoastra dar , cu mare probabilitate, doar „varful de aisberg” al acesteia, asa cum am precizat la inceputul raspunsului.

Suna interesant?! Merita incercat!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top