Now Reading
Nu ne potrivim deloc, poate doar in pat…

Nu ne potrivim deloc, poate doar in pat…

Sunt casatorita de 4 ani cu Florin, un barbat care la inceput m-a atras si fermecat cu siguranta pe care mi-o oferea. Ce e culmea e ca de la inceput mi-am zis in minte ca nu vom rezista mult ,,nu ne potrivim deloc, poate doar in pat.” Suntem fiinte complet diferite, avem gusturi diferite in orice, pana si in sistemul de a-l educa pe fiul nostru de 3 ani, practic nu avem ce sa discutam… Si ce e cel mai grav, ne certam cumplit, ne spunem vorbe care dor cumplit! Iar eu simt ca nu mai suport aceasta situatie, ca nu-l mai iubesc, am vrut sa plec de atatea ori. Si totusi am ramas si raman. Din ce motive? Probabil lasitate, Vlad (stiu ca e un cliseu, dar tine la el asa de mult), imposibilitatea de a ma descurca singura… Asadar, fac eu bine oare? Am pus si o intrebare pana la urma. Fac bine sa stau langa un om fata de care de cele mai multe ori simt respingere, un om care nu ma intelege si inca nu a inteles ca-s altfel decat ma vrea el? Multumesc mult.

Intrebare pusa de: ilona, 30

Raspunsul psihologului:

Situatia dv este, asa cum ati si mentionat, destul de des intalnita. Dar fiecare caz, in sine, este o alta poveste, cu resorturi si contexte foarte aparte, diferite.

Sunt multe femei care, desi nu se impaca bine in casatorie, au probleme grave de relatie si de comunicare, de sistem de valori si de atitudine, continua sa stea in acea relatei de teama. Pentru ca teama este cel mai mare obstacol pe care il simt aceste femei. Teama acesta are multe cauze, de le cele foarte realiste si practice care privesc viata dv si a copilului dv pana la cele simbolice si psihologice.

Nu va pot da un sfat direct. Trebuie sa faceti ceea ce simtiti. Poate ca a sta de vorba cu cineva va poate ajuta sa intelegeti mai bine situatia si va poate ajuta sa o priviti asa cum se vede si din alt punct de vedere.
Ceea ce trebuie sa luati in calcul nu este atat momentul prezent ci viitorul, felul in care va vedeti, dv si copilul, ca veti trai multi ani de aici incolo.

Situatia materiala si prezenta unui copil pot fi argumente forte dar si disperate de care sa va agatati in aceste momente dificile, dar adaca ati putea sa facti un pas in afara, sa va priviti din alt unghi, chiar din perspectiva, o sa vedeti cel mai bine daca va doriti sa stati in aceasta situatie pentru toata viata, trista si imbufnata, sau sa va luati viata in propriile maini, cu responsabilitate matura, si sa o infruntati, asa cum este ea, plina de greutati, probleme dar si de momente bune.

Succes!.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top