Now Reading
Nu vrea la toaleta

Nu vrea la toaleta

Am o fata de 6 ani care nu se duce la toaleta sa faca traba mare, ci numai treaba mica. Am incercat toate metodele: sa-i dau cate o recompensa, am pedepsit-o, si fel si fel de metode, dar nu a mers niciuna. Ce sa facem? Mama ei si cu mine suntem disperati!

 

Intrebare pusa de: cristian, 26

Raspunsul psihologului:

Nu imi este foarte clar la ce va referiti, exprimarea este destul de ambigua si lipsita de alte detalii importante legate de actul defecarii copilului.

Ma pot gandi la ENCONPRESIS – ceea ce ar insemna absenta controlului constient al defecarii sau altceva.

In acest caz cred ca ar fi indicat sa mergeti cu cea mica la doctor pediatru sa poata vedea daca este acest diagnostic.

De asemenea este posibil sa mai fie si altceva la mijloc, o cauza psihologica si ar trebui indentificata si aceasta sursa, asadar este indicat sa vedeti si un psiholog clinician de copii.

Poate fi un lucru important personal sau de relatie cu dvs parintii. Daca lucrurile ar sta asa, renuntarea tine de ea si de ce ati putea face impreuna altfel decat faceti pana acum.

Acest lucru l-ati putea discuta impreuna cu psihologul de copii care va poate consilia in acest sens.

Asadar aveti doua cai de acces, una medicala, pentru a inlatura cauzele fizice si o alta abordare, psihologice, pentru a vedea care ar putea fi barierele de ordin psihic implicate in aceasta situatie.

Va inteleg nelinistea si va sugerez sa va pastrati in continuare calmul si rabdarea, pentru ca cu cat puneti presiune pe ea si faceti din acest subiect unul de o importanta colosala, cu atat se va invrednici sa nu faca cum doriti dvs. Succes.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top