Now Reading
Orice relatie se poate rupe oricand

Orice relatie se poate rupe oricand

Buna ziua! Am 20 de ani, am absolvit Liceul Militar, acolo l-am cunoscut pe prietenul meu actual. Pana acum nici o problema, ea apare la diferenta de varsta dintre noi. Acum eu am 20 de ani (sunt studenta in anul 2 la Facultatea de Psihologie in Brasov), iar el are 17 ani (este clasa a 11-a la liceu). Din partea mea nu ar fi nici o problema sa-mi sacrific urmatorii ani de studentie ca sa continui relatia cu el, pt ca il iubesc, dar nu stiu daca este cea mai inteleapta decizie. Imi este frica ca dupa aceasta perioada (adolescenta) prin care el trece momentan sa nu se schimbe. Imi e frica ca eu imi pierd cei mai frumosi ani din facultate, si peste doi ani cand va ajunge si el al facultate si va scapa de regimul strict de la licel militar isi va schimba interesele si eu voi ramane cu ochii in soare.

Si ca si cand aceasta nu ar fi o problema destul de mare pt mine, care nu ma mai lasa nici sa dorm mai este si tata, care este o persoana mai conservatoare si nu este de acord sa am o relatie cu cineva mai mic decat mine (eu cred ca imi interzice acest lucru avand aceleasi temeri ca si mine si faptul ca „baietii se maturizeaza mai greu”). Sunt sigura ca nimeni nu poate sti cu siguranta ce se va intampla in decursul anilor dar am nevoie de sfatul unui specialist, vreau sa stiu care este parerea lui pt ca eu as fi dispusa sa ii ascund tatalui meu relatia pt ca il iubesc si ma iubeste, dar el este un adolescent.:( Va multumesc! Astept un raspuns, nu vreau neaparat sa apar in revista, imi doresc doar un raspuns pt o problema care ma macina!

Intrebare pusa de: violeta, 20

Raspunsul psihologului:

Ce ma intrebi tu de fapt este „Sa ma implic in continuare intr-o relatie care este posibil sa se rupa peste cativa ani?”

Orice relatie se poate rupe oricand. Indiferent de varsta, ocupatie, statut material, marital etc. Acesta este un risc pe care multa lume il neaga, dar asta nu inseamna ca el nu exista.

Intrebarea ta poate fi exprimata si altfel: preferam sa traim ceva frumos, desi exista posibilitatea unei suferinte ulterioare? Cred ca fiecare dintre noi isi da singur raspunsul la aceasta intrebare in functie de mai multi factori, printre care si cum se descurca cu placerea, ce atitudine are fata de risc, cat de mult se teme de suferinta si, in cazul unei relatii, cat de mare e teama de a fi parasit.

Ma intreb care este motivul pentru care abia acum iti pui problema asta. Iarasi e o intrebare la care doar tu poti raspunde. Poate ca tu esti cea care simti acum nevoia altor relatii, daca ti se pare ca ti-ai „sacrifica” anii de studentie.

As mai adauga si ca din mesajul tau reiese ca nu prea ai incredere in tine; presupui ca doar regimul strict din liceul militar il tine langa tine si ca de indata ce ar cunoaste alte fete, te-ar parasi alegand-o pe alta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top