Now Reading
Plange si acum si nu vrea la gradinita

Plange si acum si nu vrea la gradinita

Intrebarea pe care o pun e legata de copilul meu. Merge la gradinita la grupa mijlocie si problema mea este ca plange si acum si nu vrea la gradinita. Eu si sotul meu suntem suparati din acest motiv, l-am luat cu frumosul, i-am promis atatea si i le-am luat (dulciuri, jucarii). L-am luat in toate modurile si nu stim ce sa mai facem. Ce ar trebui sa facem ? Sau cum sa facem? Suntem disperati din acest motiv, se uita lumea la el si la noi cum plange acolo. Dati-ne un sfat.

Intrebare pusa de: Iulia, 34

Raspunsul psihologului:

Buna ziua. Situatia copilului dumneavostra nu este singulara. Se intmpla des ca cei mici, dupa perioada in care au fost crescuti in casa lor (natala) sa aiba diverse comportamente de acest gen. Nu trebuie sa va ingrijorati dar trebuie sa luati ceva masuri de precautie.

In primul rand, sa va asigurati ca acel loc ii asigura nevoile de baza si ca persoanele responsabile de copii sunt ok. De asemenea, puteti incerca sa faceti o pauza de 1-2 spatamani, dupa care puteti relua procesul. Daca e nevoie, ar trebui sa luati in calcul poate si schimbarea gradinitei, iar adaca acest lucru se repeta, sa incercati sa intelegeti ca cel mic poate nu e inca pregatit sa faca acest pas atat de dificil.

Astfel ca fie mai asteptati fie, si mai dificil, sa renuntati la ideea de a merge acum la graditita pana intr-un moment ulterior sau deloc. Sunt si copii care nu pot acest lucru. Daca lucrurile nu decurg linistit, ar fi bine ca ulterior sa incercati sa mergeti la un psiholog specializat care va poate ajuta concret in aceasta privinta.

La centrul nostru Mindcare puteti gasi un astfel de ajutor de la colegele mele specializate pe cazurile cu copii mici. Si inca ceva, „momelile” pot tine si ele o vreme, dupa care, chiar si un copil mic, se poate prinde ca ele nu au acoperie in realitate. Mult succes!.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top